— Vi er selvsagt fornøyd med prisen, sier administrerende direktør Andreas Thorsheim.

Blir del av MediaCity

Bergens Tidende selger sitt hovedkontor til Nordea Liv, prisen kan bli langt opp mot 300 millioner kroner, skriver Næringseiendomnyheter.

Påsken 2000 flyttet Bergens Tidende inn i Krinkelkroken 1, midt i Bergen sentrum. Tidligere i år ble det kjent at BT blir en del av MediaCity Bergen i Lars Hilles gate 30 fra 2016.

— Etter at det ble kjent at BT ville flytte til MediaCity om noen år, har det kommet mange henvendelser. Det er åpenbart at vi selger til de som gir oss en best pris, sier administrerende direktør i BT, Andreas Thorsheim.

Hemmelig pris

Hva prisen er, vil han ikke kommentere.

— Men vi er selvsagt fornøyd med prisen, hvis ikke ville vi ikke solgt, sier Thorsheim.

Heller ikke Nordea Liv, som skal overta bygget, vil ut med hva de skal betale for Krinkelkroken 1.

— Vi er i forhandlinger og har meldt transaksjonen til Konkurransetilsynet nå, slik at vi kan få en overtakelse før nyttår, sier investeringsdirektør Nils Arne Gundersen i Nordea Liv Eiendom til Næringseiendomnyheter.

BT vil leie

Også Thorsheim understreker at salget ikke er gjennomført.

— Vi er i en prosess med å behandle det i besluttende organer i BT og Schibsted (som eier BT, red.anm), sier Thorsheim.

Selv om Nordea Liv overtar eiendommen ved nyttår, betyr det ikke noen nomadetilværelse for BT.

— Hvis vi kommer i mål med salgsprosessen, noe vi håper på, vil BT bli leietaker i bygget. Jeg tror det skal gå helt fint å være leietaker i Krinkelkroken, sier Thorsheim.

En kvadratmeterverdi på 30 000 kroner gir en salgssum rundt 275 millioner kroner for den drøyt 9000 kvm store eiendommen, skriver Næringseiendomnyheter.