Det er Eidesvik Offshore som styrker sitt mangeårige samarbeid med et av verdens største seismikkselskaper, CGG Veritas. De to partene etablerer et nytt Ship management-selskap med base hos CGGVeritas Norway på Laksevåg.

— Det er klart en fjær i hatten for oss når det verdensomspennende selskapet velger å knytte seg tettere til vårt rederi, og vil drifte skipene fra Vestlandet, sier Jan Fredrik Meling, administrerende direktør i Eidesvik Offshore og styreleder i nyetablerte CGGVeritas Eidesvik Ship Management AS. Eidesvik eier 51 prosent av aksjene i selskapet, CGGVeritas resten.

Hvert seismikkskip har rundt 20 av Eidesviks sjøfolk om bord, og gjerne over dobbelt så mange teknikere og dataeksperter fra CGGVeritas.

— Partnerskapet med CGGVeritas er et strategisk viktig steg som viser at det er et fremtidsrettet og stort potensial ved at en intrenasjonalt stor industriell aktør og et dyktig offshorerederi går i tettere samarbeid der de har strategisk relaterte kunnskaper og kompetanse, sier Jan Fredrik Meling.

Eidesvik og CGGVeritas har hatt nære forretningsmessige forbindelser i 14 år. CGG (Compagnie Générale de Geophysique) ble etablert i Frankrike i 1931 og slo seg i 2007 sammen med Veritas DGC (Digital Consultants var etblert i Houston, Texas i 1965, slått sammen med Veritas Energy Services i Calgary i 1996).

I 2009 kjøpte CGGVeritas opp Wavefield Inseis i Bergen.