Første halvdel av 2010 tapte Aker Solutions på Stord en rekke viktige oppdrag, ettersom mange kontrakter på norsk sokkel gikk til utlandet. Nå har verftet signert en avtale med BP Norge.

— Et skip som er bygget i Korea må klargjøres for offshore. Det blir så tauet videre til Skarv-feltet i Norskehavet, sier Odd Naustdal, informasjonssjef hos Aker Solutions.

Viktig kontrakt

Verftet på Stord har rundt 1200 ansatte, og kampen om kontraktene har vært knallhard de siste årene. Derfor er hvert oppdrag en viktig seier for å sikre arbeidsplassene.

— Jobben er estimert til rundt 100.000 arbeidstimer. Klargjøringen vil sysselsette rundt 300 mann i 5-6 uker, sier Naustdal.

Verdens største

Fartøyet er det største gassbehandlingsskipet i verden. Det er 300 meter langt og 50 meter bredt. Jobben med reinstallere trustere og bunkring, starter på nyåret.

— Skarv er ventet til Stord i andre halvdel av februar. Kontrakten estimeres til rundt 100 millioner, opplyser Naustdal til bt.no.

Aker Solutions har jobbet med prosjektet før, og har hatt oppdraget med engineering, innkjøp og assistanse med byggeledelse på Skarv. ARKIVFOTO: Tor Resser, Eldøyane Næringspark