De ansatte på Altibox kundersenter kunne bare glemme å se langrennssprint på fjernsynet i dag. For mens Norge tok sitt tredje og fjerde gull i OL, hadde de sitt svare strev med å forklare sine kunder hvor det var blitt av TV-signalene.

— Første melding om at fjernsynet var gått i svart kom allerede i dag morges, og så økte det kraftig på under sprinten, forteller Jan Olav Langeland, divisjonssjef i BKK.

Strømbrudd ga kanalkrøll

Han forteller at flere hundre Altibox-kunder i Hordaland ikke har fått inn kanaler på TV-en i dag. Problemet er fortsatt ikke løst.

— Det som har skjedd, er at de som har slått av strømmen på dekoderen ikke får inn signaler på fjernsynet.

- Hva skyldes problemene?

— Det jobber teknisk personell nå med å finne ut av. Det er ikke en kjent feil, sier Langeland.

Frykter mer OL-sinne

- Så dere aner ikke hva som er galt?

— Vi er ikke helt i det blå. Nå gjør vi en del feilsøk, men vi er veldig forsiktige og opererer veldig kirurgisk. Vi er redd for å gjøre noe som fører til at enda flere mister signalene. Vi er redd for å ramme flere kunder på grunn av OL, sier Langeland.

Han forteller at de som ikke fikk inn kanalene gjennom dekorderen, kunne benytte seg av mobil, nettbrett og PC. Spesielt mange eldre skal ha klaget over at dette var problematisk.

Altibox som distribueres av BKK i Hordaland, har rundt 15.000 kunder i fylket.

"Feilenble identifisert og utbedret i formiddag og samtlige berørte kunder fikktilbake TV-tjenestene via dekoder kl. 12:30 i dag. Vibeklager på det sterkeste de ulemper dette har medført for våre kunder," skriver BKK-sjef Langeland i en epost til BT onsdag.