Bergen kommune og Bergen tomteselskap overtok den 60 dekar (1 dekar = 1000m2) store eiendommen fra Forsvaret i 2006 for 10,6 millioner kroner. Frem til nå har planene for eiendommen ligget på is, men nå kommer tankene om den fremtidige leiren kommet opp og frem, skriver Bygdanytt.

Indrefileten i Arna skal ikke bare bli et gedigent byggefelt.

- Det er verdt å merke seg at over halve området er avsatt til allmenheten for park, lek og rekreasjon, sier byråd for byutvikling, klima og miljø, Lisbeth Iversen, til bt.no.

Storstillt boltreplass 

Langs sjøen blir det en romslig strandpromenade, strandsone, fotballbane og andre areal for ballspill. I sjøen er det planlagt havn der det vil bli plass til flere titalls småbåter.

At det blir litt kort avstand mellom husene og strandpromenaden, mener Iversen ikke kommer til å by på noen problemer.

- En slik utvikling av området mot vannet og gi muligheter for både bading og fiske. Her vil et avstengt området både gi nye hjem til befolkningen og nye rekreasjonsmuligheter for Arna folket, sier Iversen.

Ønsker innspill

Til Bygdanytt sier Frode C. Hoff fra Bergen tomteselselskap at dette bare er tanker de har så langt.

- Det er ikke dermed sagt at det er slik det blir til slutt. Vi er svært interessert i innspill som kan gjøre prosjektet enda bedre. Det er lagt inn mange gode kvaliteter i området, men vi regner også med at en del har meninger om utviklingen av dette arealet, som er en perle i Arna, sier Hoff.

Han har stor tro på at det vil være interesse for å bosette seg på Garnes, der en del av boenhetene vil ligge noen få meter fra sjøen.

- Garnes leir vil gi gode boliger for familier i Arna, sier Iversen.

Tjener ikke penger

Lisbeth Iversen tror ikke kommunen eller tomteselskapet vil komme til å tjene penger på å utvikle området.

- Enkelte ganger dukker det opp kostbare prosjekter som forjener å bli realisert likevel. Dette er viktig for Arna og viktig for kommunen, skyter Iversen inn.

Det er fortsatt en stund til Bystyret vil ha klar en plan til endelig godkjenning.

Hva mener du om planene? Si din mening her!