Et nytt gigantisk parkeringsanlegg skal sprenges ut under Sartor senter. Kjøpesenteret på Litlesotra skal få 1500 p-plasser under bakken.

— Etter hvert skal det bygges enda flere p-plasser, men foreløpig må vi vente på videre utbygging i området, forteller eiendomsdirektør Ernst Einarsen i Sartor holding.

Det trengs flere p-plasser for at senteret skal få lov til å sette i gang med utvidelser.

Butikker, boliger, parkering

De nye underjordiske p-plassene må vente litt etter de er ferdige. Kommune og fylkesmann godtar bare rundt halvparten av plassene i første omgang.

Resten kan bare tas i bruk etter en større utbygging oppå bakken.

Sartor holding planlegger en stor utvidelse av kjøpesenteret. 20.000 kvadratmeter butikker skal bygges i tillegg til hundrevis av boliger. Byggingen av senterutvidelsen og garasjen skal starte i vår, om alle tillatelser kommer på plass.

— Statistisk sentralbyrå har spådd en dobling av folketallet i Fjell kommune før 2040, sier Einarsen.

Til sammen planlegger han foreløpig 700 boliger sammen med partnere.

Bruker steinen

Byggingen av gigantgarasjen skaper et fjell av stein, men også det har Einarsen funnet god bruk for. Gjennom en 300 meter lang tunnel skal fjellmassene kjøres ut til et annet av Sartor holdings prosjekter, skriver VestNytt.

Ved Straumssundet skal det nemlig bygges rundt 300 boliger i samarbeid med Veidekke. Garasjemassene skal dumpes i sjøen og lage plass til «Sjøfronten», som prosjektet kalles.

Sartor senter får det nest største parkeringsanlegget i regionen. Bare Bygarasjen i Bergen er større med sine 2265 parkeringsplasser.

STORE PLANER: Ernst Einarsen, eiendomsdirektør i Sartor Holding, skal bygge mye i årene som kommer.
MARIT KALGRAFF, Vestnytt