Tirsdag formiddag gikk politiet til aksjon mot luksusbilforhandler Sandven AS på Kokstad. Aksjonen er et samarbeid mellom lokalt politi, Økokrim og fransk politi.

Politiet bekrefter overfor BT at Sandven AS ikke er under mistanke. Hensikten med razziaen er å sikre bevis i en fransk straffesak.

Advokat Arild Dommersnes i Advokatfirmaet Schjødt er advokat for Sandven Auto. Han forteller at den norske bilforhandleren tidligere i år skal ha blitt svindlet i Frankrike.

— Det er en person i Frankrike som har tappet Sandven for penger. Nå skal vedkommende også være mistenkt for svindel mot franske myndigheter, forteller Dommersnes.

Sandven med pengekrav

Svindelen mot franske myndigheter skal etter det BT kjenner til være knyttet til en rabattordning ved salg av elbiler. I fjor skrev Dagens Næringsliv at en rekke norske bilforhandlere nøt godt av franske elbilsubsidier på biler som ble importert til Norge.

Dommersnes understreker at aksjonen i Bergen er en såkalt tredjemannsransaking. Det er uklart om razzian først og fremst henger sammen med den angivelige svindelen mot den franske stat - eller mot Sandven.

I Frankrike har Sandven AS fremmet krav om å få tilbake beløpet de har investert.

— Denne saken skal opp for en fransk domstol, sier advokat Dommersnes.

- Bistår franske myndigheter

Økokrim ville tirsdag ikke si mye om razziaen.

— Vi bistår franske myndigheter i etterforskningen av en fransk straffesak, sier førstestatsadvokat Elisabeth Harbo-Lervik hos Økokrim.

Hun vil ikke kommentere hva som er bakgrunn for aksjonen eller om politiet vil slå til flere steder tirsdag.

Daglig leder Trond Sandven i Sandven AS var tirsdag på reise i Storbritannia. Han var ikke kjent med aksjonen da BT først kontaktet ham, og henviste senere til sin advokat når det gjaldt ytterligere kommentarer om saken.

STENGT: Tirsdag formiddag hang det lapp hos Sandven AS om at butikken var stengt frem til kl. 12. Senere kom det en ny lapp om at butikken åpner kl. 14.
EIRIK BREKKE