- Det er jo som en dårlig såpeopera, sier Torkjell Øvrebø.

Selv spiller han som styreleder i Taxi Vest rollen som misfornøyd, tidligere drosjesjåfør.

Skurken, ifølge Taxi Vest, er den tidligere profilerte bergensadvokaten, Odd Drevland.

Etter at Taxi Vest i flere år forsøkte å få ut penger fra en klientkonto hos Drevland, viste det seg tidligere i år at mesteparten av pengene var borte (se fakta).

- Mangler en del penger

For halvannen uke siden fikk Taxi Vest utbetalt i underkant av 400.000 kroner fra forvalteren som overtok styringen av Drevlands klientmidler, etter at Drevland i fjor høst selv valgte å levere inn sin advokatbevilling.

- Det mangler en del penger, sier Torkjell Øvrebø — med et lakonisk tonefall.

På Taxi Vests klientkonto hos Drevland ble det nemlig opprinnelig betalt inn rundt 2,8 millioner kroner.

Derfor tar Taxi Vest konflikten til et nytt nivå. I går sendte de et brev til tingretten og Drevlands advokat, hvor de varsler at Drevland og hans forsikringsselskap (se notis) sammen saksøkes for inntil 3,5 millioner kroner.

- Ingen annen mulighet

Kravet størrelse er basert på de opprinnelige innbetalingene, fratrukket denne månedens utbetaling, men med tillegg for renter og forsinkelsesrenter.

- Vi ser ingen annen mulighet for å få fastslått det kravet vi mener Taxi Vest har. Dette er et erstatningskrav for de pengene som er borte, sier advokat Morten D. Haldorsen hos Vogt & Wiig, som representerer Taxi Vest.

11 måneder etter at Taxi Vest vant frem i tingretten, har de ennå ikke fått alle pengene de mener å ha krav på.

Haldorsen synes det er vanskelig å si noe om muligheten for å få penger ut av Drevland.

- Det vet vi ikke. Det ble tidligere i år foretatt en utleggsforretning hvor det ikke ble funnet noe til utlegg, men vi vet at slikt kan endre seg, sier advokaten.

Underkjente avtale

Drevland har tidligere forklart at han har belastet Taxi Vests klientkonto med bakgrunn i en fullmakt han skal ha fått i 2003 fra den avdøde Taxi Vest-gründeren Norleif Ulveseth. Den var nærmest utformet som en blankofullmakt, som ga Drevland adgang til å ta ut det han mente å ha krav på i forbindelse med arbeid for Taxi Vest.

I sommer konkluderte Tilsynsrådet for advokatvirksomhet med at Drevland burde forstått at en slik avtale ikke holdt vann juridisk.

Har mange spørsmål

- Vi hadde ikke trodd at det skulle ende på denne måten. Hvert år har Drevland gitt opplysninger til vår regnskapsfører om at pengene var inntakt på klientkontoen, sier styreleder Torkjell Øvrebø i Taxi Vest.

Han stiller seg uforstående til Drevlands oppførsel og erklæringen fra avdøde Ulveseth som plutselig dukket opp tidligere i år.

- Det er pussig at Drevland mener seg berettighet til disse uttakene. Hvorfor kom han ikke da med denne avtalen tidligere, og hvorfor rapporterte han ikke uttakene inn til regnskapsfører? sier Øvrebø.

Politiet etterforsker

Taxi Vest begjærte tidligere i sommer Drevland konkurs på grunn av manglende utbetaling av saksomkostninger i en tidligere tvist. Drevland betalte før saken kom for skifteretten. Taxi Vest har tidligere anmeldt Drevland for forholdene rundt klientmidlene.

Ifølge politiadvokat Bertil Rønnestad ved Hordaland politidistrikt er straffesaken mot Drevland fremdeles under etterforskning.

- Det er foretatt en rekke etterforskningsgrep, blant annet vitneavhør, sier Rønnestad.

BT skrev i papiravisen tirsdag og i en tidligere utgave av denne nettartikkelen at ”Taxi Vest nekter ikke for at Drevland bør få noe økonomiskkompensasjon for sitt arbeid”. Dette stemmer ikke, ifølge styreleder TorkjellØvrebø i Taxi Vest. - Vi kan ikke se at Odd Drevland skal ha krav på pengerfra Taxi Vest overhodet, sier Øvrebø.