Les også:

3. mai kom gladmeldingen Sverige hadde ventet på. Saab var reddet av en avtale mellom Saabs morselskap Spyker og kinesiske Hawtai Motor Group.

Avtalen skulle sikre videre produksjon på Saabs fabrikkanlegg i den lille byen Trollhättan i Vest-Sverige.

Men i dag ble fremtidshåpet knust. Spyker skriver i en pressemelding at avtalen med kinesiske Hawtai har blitt opphevet.

Ifølge Spyker skyldes dette at Hawtai ikke klarte å få alle eierne i selskapet med på avtalen, skriver den svenske avisen Dagens Industri.

  • Les hele [pressemeldingen fra Spyker](http://www.spykercars.nl/download/artikel/Release_Hawtai_11511.pdf). Meldingen fikk Spyker-aksjene til å rase ned åtte prosent på børsen i Amsterdam.

Ingen jobb neste uke heller

Saab-arbeider Peter Litzen (47), som har jobbet på fabrikken i Trollhättan i 28 år, gledet seg i forrige uke over at avtalen var i boks. I dag fikk han nyhetene om avtalebruddet gjennom kona.

— Hun ringte og fortalte om det. Vi har ikke vært på jobb denne uken, og nå er det jo uvisst hva som skjer, sier Litzen til Aftenposten.no.

I morgen skulle ledelsen etter planen ringe og fortelle arbeiderne om det ble noe arbeid uken som kommer.

— Nå blir det vel ingen ting neste uke heller da, sier Litzen.

Produksjonen av Saab-biler i Trollhättan har stått stille siden tidlig i april.

Fortsetter samtalene Avtalen fra 3. mai innebar at Saab skulle få et lån på 30 millioner euro. Etter hvert skulle det kinesiske selskapet investere ytterligere 120 millioner euro i nederlandske Spyker. Spyker og Hawtai vil imidlertid ha fortsatt diskusjoner om et samarbeid. Spyker sier formålet med samtalene er å innlede et strategisk samarbeid med Hawtai eller andre partnere i Kina om produksjon, teknologiutvikling og distribusjon i landet. Spyker sier også at samtalene med den europeiske investeringsbanken (EIB) fortsetter, i håp om å få kortsiktig finansiering. Spyker håper å få inn 29 millioner euro på denne måten. - Vi får håpe det løser seg og at de kommer frem til en annen avtale med noen andre, sier Litzen.

Avtalen fra 3. mai innebar at Saab skulle få et lån på 30 millioner euro. Etter hvert skulle det kinesiske selskapet investere ytterligere 120 millioner euro i nederlandske Spyker.

Spyker og Hawtai vil imidlertid ha fortsatt diskusjoner om et samarbeid.

Spyker sier formålet med samtalene er å innlede et strategisk samarbeid med Hawtai eller andre partnere i Kina om produksjon, teknologiutvikling og distribusjon i landet.

Spyker sier også at samtalene med den europeiske investeringsbanken (EIB) fortsetter, i håp om å få kortsiktig finansiering.

Spyker håper å få inn 29 millioner euro på denne måten. - Vi får håpe det løser seg og at de kommer frem til en annen avtale med noen andre, sier Litzen.