• Det kan virke litt rart, sier Telenor.

BT har tidligere skrevet om Frank-Kristian Dame som ble nektet bredbånd da han flyttet til et nytt byggefelt på Espeland i Bergen i juni.

Telenor kalte det en misforståelse og lovet å ordne opp.

Siden er ingenting skjedd — bortsett fra at nyinnflyttede Morten Boge Rasmussen i nabohuset også har fått annullert sin bestilling.- Jeg har mast og prøvd de fleste kanaler, men jeg får ikke et skikkelig svar, sier Boge Rasmussen.

Har gitt opp

Dame sier han tror det «bare var tull» da Telenor lovet å rydde opp.

— Jeg har gitt opp, sier han.

Morten Boge Rasmussen mottok en spesiell oppfordring fra Canal Digital på lille julaften.

«På det nåværende tidspunkt kan vi dessverre ikke si noe om når vi kan levere bredbånd til din adresse. Men dette kan endre seg. Derfor anbefaler vi deg å følge med på Mine sider på Telenor.no med jevne mellomrom for å sjekke om du kan få», het det i avslaget.

SVARER: Informasjonssjef Per A. Meling
TELENOR

Telenors regionale informasjonssjef Per Arne Meling har uttalt at de at må vurdere lønnsomheten før de legger nye kabler. Telenor har leveringsplikt på telefoni, men ikke på bredbånd. — Men er det ikke pussig å få beskjed om å følge med på internett når du ikke får internett?

— Jeg skjønner det. Det er en standard formulering som slår merkelig ut, sier Telenors regionale informasjonssjef Per Arne Meling.

- Så Telenor og Canal Digital tar det egentlig for gitt at alle har internett i dag, selv om disse to ikke kan få?

— Det finnes andre kanaler, de fleste har en mobil, sier Meling.

Beslutning om kort tid

Han lover igjen å rydde opp i saken.

— De vil sannsynligvis gå ut på salg i et større område. Det var vært surr her. Disse to naboene kom dit i startfasen. Jeg vet ikke hvilken informasjon de har fått, men per dags dato kan de ikke får bredbånd. Men det blir en beslutning neste uke eller uken etter om vi skal bygge ut et område der de bor, sier Meling.

Tips om liknende saker? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

HUSET: Det er ikke mulig å få bredbånd til Frank-Kristian Dames nye hus på Espeland. Nå har naboen Morten Boge Rasmussen erfart det samme.
PRIVAT