• Jeg vil ikke tenke på hva som hadde skjedd om de kom seg ut på veiene, sier anleggsleder Bjørn Ove Hetlevik.

Det var litt av et syn som møtte Hetlevik da han gikk på søndagstur ved Straume Næringspark på Sotra i dag. Noen hadde brutt seg inn i bedriftens 56 tonns hjullaster, og kjørt som en villmann rundt på området. Til slutt hadde ferden endt i en mur, hvor kjøretøyet sto bom fast.

— Denne maskinen tar ett og et halvt kjørefelt, derfor er jeg glad for at personene ikke kom seg på veien. Det er verken lov, eller særlig smart, da de hadde vært lette å få øye på, sier Hetlevik som arbeider ved Sartor Maskin.

Containere var også bulket, og et byggestrømsskap til 50.000 kroner var ødelagt.

— Det er utrolig frustrerende, og det blir fort dyrt når slike ting skjer. Det er ikke først gang dette skjer i området, og det tar mye tid å ordne opp i. Førsteprioritet for oss i dag, var å sikre at det ikke var strøm i skapet, forteller Hetlevik.

Traktor endte i myr

Og det var ikke bare i muren at kjeltringene kjørte seg fast. Også en traktor fra Leif Lien AS fikk seg en strabasiøs kjøretur i området. Den endte opp i et myrhull, før bandittene stakk av. Eier Leif Lien fikk også skutt tre hull med luftgevær inn i en gravemaskin.

— Det er frusterende at ingenting kan få stå i fred. Vi prøver å sikre området så godt vi kan, men dette var personer som hadde nøkkel til kjøretøyene, og det gjør det hele ekstra skummelt. At de hadde skutt vinduene, viser bare at denne aktiviteten blir hardere og hardere, sier Leif Lien.

Hetlevik forteller at maskinene har universal-nøkler, og at det derfor ikke dreier seg om private nøkler.

— At det sannsynligvis er folk i bransjen, gjør det ekstra frustrerende. Nå håper vi at politiet klarer å finne gjerningsmennene, sier han.

Blir etterforsket

Politiet fikk melding om skadeverket klokken halv tre, og har sjekket og gjennomgått området .

— Personene var ikke til stede da politet kom, men hadde etterlatt seg en hjullaster på en mur, og en traktor på et jorde. vi har opprettet sak på forholdet, forteller Preben Wallestad, operasjonsleder ved Hordaland Politidistrikt.

Han forteller at saken nå vil bli etterforsket.

Mandag morgen vil bedriftene hente opp både traktor og hjullaster fra myr og mur.