Partene har inngått en intensjonsavtale om at Westcon ønsker å opp hele Florø-verftet.

— Dersom intensjonsavtalen ender i en avtale med Westcon Group som ny eier her, så vil det bety et stort fremskritt i forhold til å etablere verftet på riggmarkedet, sier administrerende direktør i STX Norway Florø, Gustav Johan Nydal til Firdaposten.

- Positivt for Florø

Torsdag ettermiddag ble det informert på et allmannamøte på verftet, om at en intensjonsavtale mellom Westcon og STX-konsernet.

Overtakelsen inkluderer både verftet STX Europe Florø og ingeniørselskapet STX Europe Design Florø AS.

Nydal er glad for intensjonsavtalen.

— For Florø er dette en veldig positiv nyhet, som vil bidra til at verftet får en enda sterkere posisjon inn mot rigg- og offshoremarkedet. I tillegg gir dette oss muligheter til å videreføre våre aktiviteter innenfor skipsbygging og -reparasjon. Det vil sikre sysselsettingen hos oss og hos våre underleverandører, og vil innebære spennende muligheter for våre nåværende kunder og ansatte, sier Nydal.

Vil bli større

Avtalen er inngått med forbehold om due diligence og Konkurransetilsynets godkjenning. Partene innleder nå avsluttende samtaler, der målet er å sluttføre transaksjonen i løpet av desember.

Westcon Group er totalleverandør for tjenester og produkter til offshore, energi og maritim industri.

— I tillegg til å samle høy etterspurt kompetanse i selskapene, vil tilgangen til en større dokk, et moderne anlegg og en attraktiv geografisk plassering styrke Westcons posisjon i markedet, sier Arne Birkeland, viseadministrerende direktør i Westcon Group, i en pressemelding.