De startet mobilselskapet Chess i 2002, og solgte det i 2006 til finsksvenske TeliaSonera. Vollvik satt igjen med rundt 800 millioner kroner, og Svein Johnsens andel var på 160 millioner kroner. De gikk hver sin vei etterpå. Vollvik gamblet bort pengene sine og holdt på å måtte gå fra hus og hjem i vinter. Nå skal økonomien være noe bedre, og Vollvik bruker tiden på å bygge opp mobilselskapet Ludo.

Støttet Vollvik

— Jeg var med og spilte litt jeg også, men stoppet i tide. Jeg har støttet Idar så mye jeg har følt jeg kunne i den vanskelige perioden med forskjellige ting, og litt kapital, sier Svein Johnsen.

Han har forvaltet sine midler langt bedre enn den tidligere kompanjongen. Johnsen har investert mye penger i små gründerselskaper som Bipper Communication, fotballagentselskapet Go On, Dyveke Henchiens On Off Bemanning og "skal vi da€nse"-kjendis Nadya Khamitskayas Tjue Ett AS.

X-Faktor og Paradise Hotel

I tillegg har han lagt inn en god skjerv i mobilreklameselskapet ComCom. Selskapet utvikler apps og løsninger for mobilreklame som allerede er i bruk hos de største mobilselskapene i Thailand. Selskapet kjøpte nylig selskapet APPY som har levert apps til TV-programmene X-Faktor og Paradise Hotel. Det er ComCom, eller APPY som det skal døpes om til, som nå skal samarbeide med Vollviks Ludo i Thailand.

— Ludo har fått en 3G-lisens i Thailand, og våre produkter fungerer best på 3G. Ludos nett og vårt innhold kan forhåpentlig få tatt store markedsandeler raskt i Thailand. I tillegg samarbeider vi med den største TV-kanalen Channel 3. Myndighetene i Thailand har delt ut fire 3G-lisenser, og ingen av de store aktørene har fått lisens. 3G-lisensen er en stor verdi for oss. Idar er den unike markedsmessig, og kommer til å være mye i Thailand. Dette blir også en god greie for aksjonærene i ComCom, sier Johnsen.

- Foran sin tid

Vollvik sier til Bergens Tidende at ComCom sitter på en teknologi som er litt foran sin tid, både på godt og vondt.

— I Thailand ser jeg store muligheter for denne teknologien. Hva som kommer ut av dette vil fremtiden vise. Vi skal gjennom noen formelle prosesser før vi klemmer helt til. Men 3G-lisensen er en utrolig god utgangsposisjon for oss, og sammen med ComCom kan vi tilby unike produkter og tjenester, sier Vollvik.

Trenger mer penger

— Hvor mye satser Ludo i Thailand?

— I dag er Norge viktigst, med Thailand som nummer to. Om noen måneder vil nok Thailand ha første prioritet. En slik vekst som vi går inn i nå krever kapital, men de største investeringene i it og drift er tatt. Nå trenger vi penger til marked og distribusjon, sier Vollvik, som ikke kan si hvor store investeringene blir før det er styrebehandlet. Svein Johnsen sitter for øvrig som styreleder i Ludo Group.

— Du og Svein Johnsen satser sammen igjen?

— Jeg er veldig glad for å jobbe med Svein igjen. For det første så trives vi i hverandres selskap, og vi vet at sammen er vi bedre enn hver for oss. Vi gjorde jo brukbar suksess forrige gang, sier Vollvik.

ALLE MOBILTELEFONER: Svein Johnsens ComCom leverer apps og mobilreklame til alle mobilmerker. Nær 60 millioner kroner er brukt på selskapet som skal tjene penger fra neste år.
RUNE SÆVIG