— Den høye aktiviteten i oljemarkedet gjør at jeg ser positivt på markedet fremover. Vi har en stor mulighet til å vokse videre, sier Thuen.

EU-kontroll

— Hva er hovedvirksomheten ved verftet?

— Vi utfører riggvedlikehold, klassing og reparasjonsarbeid. I det vesentlige på flytende rigger. Klassing er populært sagt en slags EU-kontroll som skal utføres hvert femte år.

Den nye verftssjefen forklarer at markedet er relativt stort. Bare til neste år er det 14 rigger som skal gjennom klassing innenfor markedsområdet til verftet på Hanøytangen, som de senere årene har gjennomført flere større riggprosjekter for internasjonale selskaper.

Bred erfaring

I dag fikk de ansatte orientering om sjefsskiftet. Siviløkonomen Thuen er fra Fyllingsdalen, der han bor med kone og to voksne barn. Han har bakgrunn fra flere bransjer, er utdannet siviløkonom, og har jobbet som økonomidirektør ved verftet i nesten to år. Tidligere har Thuen vært i konsulentselskapene Deloitte og KPMG, Coop Hordaland og Bergensavisen. Han hadde ikke erfaring fra offshorebransjen før han kom til Bergen Group.

— Hvordan håndterer du sveiseapparat og skiftenøkkel selv?

— Vel, jeg regner meg som en habil hobbysnekker. Men det er nok best til hjemmebruk. Her ute er det så store krav til sertifikater og slikt at jeg klokelig bør holde meg unna redskapen.

Sjefsskiftet kommer etter at den forrige toppsjefen Stig Trygve Andersen har gått over i ny stilling hos Wärtsilä Oil an Gas i Bergen. Han har ledet verftet i nesten to år.

OPTIMIST: Den nye sjefen ved Bergen Group Hanøytangen, Yngve Thuen, har tro på at offshoreverftet vil vokse mer i et hett oljemarked.
FOTO:BERGEN GROUP