Det er seismikk— og geodatagiganten Fugro som kjøper Riebers 50 prosent av Bluestone. Bluestone er et integrert geoteknisk selskap som leverer komplette løsninger for offshoreprosjekter med behov for havbunnsdata og prøvetaking.

- Spisser satsingen

Da Reef Subsea ble etablert i 2010 ble det skutt inn nesten 200 millioner kroner. GC Rieber har siden skutt i mer penger, enten i form av egenkapital eller lån.

Reef Subsea eier 57,6 prosent av subsea-selskapet Technocean og 100 prosent av undervannsentreprenørselskapet Scanmudring, i tillegg til de 50 prosentene av Bluestone Offshore.

— Salget av Bluestone frigjør kapital som gjør at vi kan investere ytterligere i Technocean og Scanmudring. Vi spisser satsingen vår. Prisen er konfidensiell, den kan jeg ikke kommentere, sier finansdirektør Hans Petter Klohs i GC Rieber Shipping.

Åpnet i Asia

I følge børsmeldingen er Reef Subseas beslutning om salg av Bluestone en strategisk avgjørelse om å fokusere på subsea tjenester. Salget vil gi selskapet ytterligere ressurser til å følge opp selskapets satsing i det globale subsea markedet. Tilstedeværelse i Asia er viktig for Reef Subsea og den er sikret ved at datterselskapet Scanmudrings har åpnet nytt kontor i Singapore.

GC Riebers subsea skip "Greatship Maya" er beskjeftiget på et tidscerteparti med Bluestone ut i 2012. Kontrakten vil fortsette uberørt av salget av Bluestone.