• Anklagene mot Nordfjord Kjøtt er bare tull, sier direktør Geir Egil Roksvåg. I dag ble det kjent at Rema 1000 har satt i gang full gransking av sin storleverandør av kjøttvarer.

— Jeg er kanskje litt lite ydmyk når jeg sier dette, men dette er tull alt sammen. Det er storm i et vannglass, kommenterer Roksvåg.

Arbeidstilsynet har tidligere kritisert Nordfjord Kjøtt for dårlig sikkerhet for produksjonsarbeidere. En politianmeldelse er levert inn etter at en arbeider fikk kuttet av en finger.

Fire slovakiske arbeidere har også fortalt NRK om høyt arbeisdstempo som de mener går ut over sikkerheten. En arbeider hevder han ble presset til å skrive sin egen oppsigelse, ifølge NRK.

Venter på rapport

Informasjonsdirektør i Rema 1000, Mette Fossum Beyer, sier rapporten vil avgjøre eventuelle videre tiltak mot bedriften.

— Kan dette føre til at Rema 1000 bryter med Nordfjord Kjøtt?

— Det ønsker jeg ikke gå inn på nå. Vi avventer rapporten, sier Beyer.

Det er Det Norske Veritas som gransker Nordfjord Kjøtt på oppdrag fra Rema 1000. Veritas er allerede på plass på fabriklken i Stryn.

Av spørsmålen Rema 1000 ber om å få avklart er hele helse-, miljø- og sikkerhetsområdet, arbeidernes arbeidsvilkår og boforhold.

Ifølge informasjonsdirektør Beyer skal Veritas ha rapporten klar om en måned.

- Feilaktig

Nordfjord Kjøtt har i dag Rema 1000 som eneste kunde, og har fått mye heder for sine kjøttvarer.

Direktør Roksvåg mener anklagene mot bedriften er feilaktige. I en pressmelding har han tidligere tilbakevist kritikken.

Han har også fått støtte fra tillitsmannsapparatet, og blant annet vist til en rapport fra bedriftshelsetjenesten om at det ikke har vært kritikkverdige forhold ved bedriften.

— Synes du Rema 1000 overreagerer når de nå har startet granskning?

— De har sitt renommé å tenke på.

— Er du redd for å miste Rema 1000 som kunde?

— Det har jeg lite lyst til å svare på. Men vi kan ikke miste en kunde på en feilkatig fremstilling av forholdene ved bedriften, sier Roksvåg.