BT har sjekket 50 tilfeldig valgte boliger i Bergen kommune som har vært annonsert i Hus & Hjem-magasinet og DnB NORs boligmagasin. En ringerunde til meglerne viser at temperaturen er høy i boligmarkedet.

38 av de 50 boligene var solgt én uke etter visning - de aller fleste innen 24 timer.

I det interaktive kartet over kan du klikke deg inn på de 50 boligene og se hvordan det gikk med hver enkelt av dem.

Gikk 710.000 over prisantydning

26 av de 38 boligene som ble solgt gikk over prisantydning. Høyest av alle var et rekkehus i Lillehatten 420 i Fyllingsdalen, som ble solgt for 3,6 millioner kroner - 710.000 kroner over prisantydning.

- Den gode prisen skyldes utsikt, sol og beliggenhet, forteller megler Monica Tvedt i Postbanken.

Av de 40 som kom på visning deltok seks i budrunden, som altså endte 25 prosent over annonsert pris.

- Få boliger til salgs

Trond Lorentzen, fagansvarlig i Eiendomsmegler Vest og leder av Vestlandets eiendomsmeglerforening, mener hovedforklaringen på det høye salgstempoet er at det nå er færre boliger for salg enn på lenge.

Han registrerer at det bygges mer i bergensområdet.

- Men det tar tid før byggeaktiviteten som nå starter opp resulterer i boliger klar for innflytting. Med større tilbud vil omsetningstiden øke igjen, sier Lorentzen.

Hadde 20 interessenter

Trond Njøten la ut eneboligen i Repelen 39A i Rådal for salg på finn.no 9. mai. Han hadde visning 15. mai, og solgte 23. mai for 5,85 millioner kroner, 60.000 kroner over prisantydning.

- Vi hadde allerede kjøpt bolig og visste hva vi måtte ha. Og det fikk jeg, sier Njøten.

Han hadde over 20 navn på listen over interessenter etter visningen. Tre-fire av disse la inn bud. Budene startet et par hundre tusen kroner under takst. Boligen ble solgt til noen som kom på en privat visning.

- Jeg visste at det ligger få boliger i Bergen ute på finn.no og at dette er et attraktivt strøk. Derfor forventet jeg at salget skulle gå fort, sier Njøten.

To uker i snitt

Tall fra Finn.no viser at boligene går raskere unna i Bergen enn noen andre steder i Norge. Boligene som ble solgt i april i Bergen lå i snitt 14 dager ute på Finn.no.

Vi må helt tilbake til februar 2007 for å finne en raskere omsetningstakt.

I de andre storbyene var snittet 1-2 dager høyere, mens omsetningstiden på landsbasis var 27 dager. Også i resten av Hordaland går det fortere unna enn i landet for øvrig, med en omsetningstid på 21 dager.

Er boligprisene gått amok? Si din mening i kommentarfeltet!