Det ble ingen gigantgevinst i Viking Lotto denne uken heller. Dermed vokser potten, som denne uken var på 214 millioner kroner, ytterligere til neste onsdag.

Førstepremievinnerne har imidlertid ingen grunn til å surmule av denn grunn.

De to heldige vinnerne, hvorav en er fra Norge, stikker av med drøye 7,4 millioner kroner hver. Den lykkelige vinneren er en 39 år gammel mann fra Oslo.

26 uker er gått siden sist noen fikk seks rette i Viking Lotto med lykketall. I mellomtiden har potten rukket å vokse seg til formidable 214 millioner

kroner, som én heldig vinner kan stikke av med i kveld.

— Det er blitt den største potten i norgeshistorien, sier kommunikasjonsdirektør Einar Busterud i Norsk Tipping.

Fire sekunder som endrer alt

Men å vinne så mye penger trenger ikke å utelukkende være en velsignelse. Det kan også bli en forbannelse.

— Vinner man så mye penger, trenger man i alle fall ikke å bekymre seg for inntekter mer. Men det er klart at det ikke er problemfritt å vinne slike beløp, sier Busterud.

Norsk Tipping har selv utført en undersøkelse blant tidligere Lotto-vinnere. Den viser at det går bra men de fleste, men at enkelte kan synes den plutselige rikdommen er en belastning.— Enkelte kan oppleve ubehageligheter, slengbemerkninger fra folk, og liknende, sier Busterud.

I tillegg kan man risikere å miste følelsen av mening men livet, karriere og jobbsituasjon.

Trenger profesjonell hjelp

Norsk Tipping tilbyr gratis økonomisk rådgivning til nybakte Lotto-millionærer.

Enkelte førstepremievinnere har også hatt behov for oppfølgning av psykolog.— Det har skjedd det. Selv om de aller fleste har hatt stor glede av gevinsten, får man jo en helt annen livssituasjon i løpet av fire sekunder. Det viktigste er nok å holde hodet kaldt, beina godt plantet på jorden og leve videre akkurat som før, sier kommunikasjonsdirektøren.

Sist gang noen prikket inn seks rette i med lykketall var rett før jul i fjor. Da var potten på 158 millioner kroner — den største enkeltgevinsten som noensinne er utbetalt i Norge.Dagens vinnertall var 2, 12, 17, 18, 22 og 34. Dermed ble ikke lykketallet, som var 15, trukket denne gangen heller.