Den amerikanske nettbefolkningen likner mer på USAs totale befolkning enn noengang før, viser studien fra Pew Internet and American Life Project.

Antallet voksne med nettaksess vokste fra 88 millioner i mai-juni til 104 millioner på slutten av fjoråret. Det utgjør 56 prosent av den amerikanske befolkningen. Mer enn halvparten av nettbrukerne — 50,6 prosent - er kvinner, viser studien.

Hele 82 prosent av de amerikanske husholdningene som tjente mer enn 75.000 dollar i fjor brukte nettet i perioden mellom takksigelsesfesten tidlig i november og jul. Omtrent to tredeler av alle unge over tolv år rapporterte om det samme.

Flere nettbrukere logger seg også på hver dag enn tidligere. 56 prosent av alle nettbrukerne må sjekke epost eller nettsider daglig.

Men til tross for at amerikanerne surfer som aldri før, sliter de fattigste og de eldste med å koble seg på, viser Pew-tallene.

De eldste er de største taperne i oppkoblingsracet. Kun 15 prosent av amerikanere over 65 år benyttet nettet i fjorårets to siste måneder. Flere fattige voksne bruker imidlertid nett, selv om det er et drøyt stykke igjen til gjennomsnittsamerikaneren. 38 prosent av denne gruppen – definert til familier som tjener mindre enn 30.000 dollar, 270.000 kroner, i året – surfet i november og desember. Det er en oppgang på ti prosent fra forrige måling i perioden mai-juni.

Pew-studien viser også at fargede amerikanere ligger etter de hvite. 57 prosent av hvite voksne brukte nettet i perioden, mot 47 prosent av latinamerikanere og 43 prosent blant USAs sorte befolkning.(Origo)