2009 var et tøft år for Vizrt. Selskapet som er spesialister på TV-grafikk og annen programvare til medieindustrien, fikk smertelig merke finanskrisen.

2010 ble et tøft år menneskelig for Vizrt. Både Bjarne Berg og Svein Ove Strømmen døde, aktive eiere og gründere i selskapet. Strømmen var styreleder da han gikk bort.

Reddet av TV Men økonomisk snudde tidene. Fjorårets resultat før skatt på seks millioner dollar, cirka 36 millioner kroner, er det beste i selskapets historie.

— Jeg er veldig glad for at vi kommer så bra ut etter et vanskelig år. Vi bygger videre på det Bjarne og Svein Ove har gjort, og det er jeg stolt over, sier administrerende direktør Martin Burkhalter til bt.no.

TV-selskapene tjente penger igjen og hadde råd til å investere i ny TV-grafikk. Det er hovedårsaken til de lysere tidene, tror Burkhalter.

Trått for online

Men online- og mobilproduktene, først og fremst salget av Escenic (som blant annet denne artikkelen er skrevet i), går ikke like bra. Driftsinntektene for denne biten av forretningen sank med seks prosent i 2010.

— Annonsemarkedet er ikke helt tilbake på nett ennå. Dessuten venter mange mediehus fordi de ikke helt vet hvordan de skal lage sine versjoner på ipad og andre nye plattformer, sier Burkhalter.

Han tror dette vil endre seg i 2011.

— Vi har også jobbet mye med å gjøre Escenic til et mer helhetlig og ferdig produkt, sier Burkhalter.

Blir i Bergen

I gamle Escenic måtte utviklere som benyttet programmet, selv gjøre en stor programmeringsjobb på toppen av det leverte produktet. Det skal man slippe i fremtiden.

Vizrt har 36 kontorer spredt over hele verden. Men hovedkontoret med 55 ansatte ligger i Bergen. Det skal det fortsatt gjøre, sier Burkhalter.

— Distribusjonsmessig har det sine ulemper, men å være i Bergen har helt klart sine fordeler. Ulike kulturer styrker videreutvikling, mener han.