Feriecenter Norge AS søkte mandag om konkursbegjæring. Tirsdag ble de ansatte informert, og fem filialer i Norge, blant annet en på Sartor Storsenter på Sotra, stengt.

Selskapet er franchisetaker i feriekjeden VIA Tours, som ifølge egne nettsider årlig omsetter for rundt 900 millioner kroner i over 40 byråer.

Bostyrer er advokat Svein Olav Bøen. Han bekrefter at alle Feriecenters fem filialer med til sammen 22 ansatte stenges.

— Kundene blir ivaretatt

Anniken Aaseth, daglig leder i VIA Tours, sier konkursen er trist for begge parter.

— Det kan komme overraskelser, og dette var en franchisetaker som begjærte seg konkurs. Det er veldig trist for merkenavnet vårt.

VIA Tours egne butikker fortsetter å holde åpent som før.

— Det viktige er at kundene blir ivaretatt, de får reise på de reisene de har bestilt. Noen må nok søke reisegarantifondet, men det er svært få. De som har bestilt hotell- og flyløsninger sammen, og har betalt med kredittkort, søker kredittkortselskapet sitt for å få pengene refundert, sier Aaseth.

Tre millioner i gjeld

— Jeg har ikke fått saksdokumentene ennå, og har ikke rukket å sette meg inn i saken. Men jeg snakket med styreformannen i går. Da sa han at det er snakk om gjeld på ca. tre millioner, sier Bøen.

Selskapet skal skylde kreditorer rundt én million kroner.

Feriecenter Norge AS har hatt negativt årsresultat siden 2010. Sist tilgjengelige regnskapsår hadde selskapet over 2,3 millioner kroner i underskudd.

BT har foreløpig ikke fått tak i eier og daglig leder av Feriecenter Norge AS.