• Vi har forsøkt å stå imot, men nå klarer vi det ikke lenger, sier administrerende direktør Torkild Reime Reinertsen.

Mangel på oppdrag førte til at ingeniørfirmaet Reinertsen permitterte 200 ansatte i november. Omtrent halvparten av dem i Bergen, resten i Trondheim. Disse permitteringene var de første i selskapets snart 70-årige historie.

Nå permitterer selskapet ytterligere 50 ansatte, 40 av disse i Bergen. De ansatte ble varslet på et allmøte i går.

Permitteringene begrunnes med innsparingene hos de store oljeselskapene. I tillegg har det store oljeprisfallet skapt stor usikkerhet for selskapet.

— Ingen annen utvei

— Vi har utover høsten håpet i det lengst på at situasjonen skulle bedre seg. Dessverre har den forverret seg, og vi så ikke noen annen utvei enn å gå til skrittet å permittere, sier administrerende direktør Torkild Reime Reinertsen.

Selskapet brukte 100 millioner kroner i fjerde kvartal, fordi man i det lengst håpte at situasjonen skulle endre seg.

— Det er ingen tvil om at bremsen er på i olje- og offshorebransjen. Avgjørelsen om å permittere ble derfor tatt veldig på overtid. Vi har forsøkt å stå imot, men nå klarer vi det ikke lenger, sier han.

- Tung stemning

Selv om ordreboken er betydelig mer slunket, har selskapet fremdeles store rammeavtaler. I tillegg byr selskapet på flere prosjekter.

Reinertsen har tro på at pendelen kommer til å snu.

— Vi har derfor valgt å ikke si opp noen av våre ansatte. Vi håper i det lengst at vi kan beholde den verdifulle kompetansen vi har i bedriften, sier han.

Kristin Eikemo Opsal er tillitsvalgt i Reinertsen.

Hun beskriver stemningen i selskapet som tung, men er glad for at selskapet har valgt permitteringer fremfor oppsigelser.

— Vi har vært forberedt på at dette ville komme, men det er klart det er tøft når vi først står med begge beina i situasjonen, sier hun.

- De ansatte ble informert på et allmøte i går, forteller administrerende direktør Torkild Reime Reinertsen
Helge Hegerberg