— Vi smiler når det regner, sier designer og skredder T Michael til bt.no.

— Hvis det regner to av tre dager i Bergen, har vi nå en grunn til å smile uansett vær. Det er en fin måte å plassere risiko på, sier Alexander Helle.

Klær for Bergen Etter 29 år i Europas regnhovedstad ville Helle leve et tørt og komfortabelt, urbant liv. Resultatet ble å starte en klesbedrift som kombinerer skredderhåndverk med materialer og teknikker fra offshore, fjell- og regntøyindustrien.

Designregnfrakkene er laget i resirkulerte materialer - og selvfølgelig vanntette.

— Jeg synes det er rart at ingen kom på dette før, sier Helle.

Etablererprisen fra Bergen kommune på 50.000 kroner ble i dag tildelt Norwegian Rain. Prisen ble delt ut av byråd for næring, eiendomsforvaltning og samferdsel, Øistein Christoffersen (Frp) under den årlige etablererkonferansen Grow 2011.

T Michael har vært skredder og designer i oppstarten, Fredrik Takle har vært rådgiver, Grandpeople har jobbet med grafisk design, Bent René Synnevåg har tatt bilder, og Wesley Swolfs har vært salgsagent for plaggene.

Nisjeprodukt I dag er det ingen direkte konkurranse innen dette smale produktmarkedet. I tillegg til T Michael-butikken i Bergen og T Michael & Norwegian Rain Store i Oslo, satser gründerne på midlertidige butikker nasjonalt og internasjonalt, i tillegg til egen nettbutikk.

For tiden selges klærne i elleve butikker i Tokyo samt en i Milano, Bologna, Nederland og to i England.

— Skal vi vokse raskt, trenger vi en investor. Kanskje skal vi bare nyte en langsom vekst. Det skal vi vurdere nå, sier Helle.

Paul S. Amundsen