For tre uker siden skrev bt.no om den pågående kampanjen for å få fjernet versjon 6.0 av Internet Explorer fra all verdens datamaskiner. Siden har både partiet Rødt og Microsoft-sjef Steve Ballmer gitt sin støtte til oppfordringen.

Nå tar også regjeringen standpunkt mot den vanskelige nettleseren. Fornyings— og administrasjonsminister Heidi Grande Røys sendte fredag ut en oppfordring om å fase ut Internet Explorer 6.0.

– Generelt er min anbefaling at alle innbyggere og virksomheter jevnlig bør oppdatere sin programvare, sier Fornyings- og oppgraderingsministeren.

Rammer statlige nettsteder

I praksis betyr dette at Fornyings- og programvareministeren ikke lenger vil pålegge statlige virksomheter å tilpasse sine nettsteder til Internet Explorer 6.

Dermed må du ha en annen nettleser for å være sikker på at du kan levere selvangivelse og bruke andre offentlige tjenester på nettet.

– Det som er viktig er at offentlige nettsteder følger internasjonale webstandarder, slik at de fungerer i nye nettlesere. Offentlige nettlesere skal ikke tvinge brukerne til å ha programvare fra en bestemt leverandør for å kunne leses, sier Fornyings- og internettministeren.

Vil ikke gi påbud

Grande Røys oppfordrer også statlige virksomheter til å kvitte seg med IE6, men vil heller ikke her komme med noe pålegg.

Mange virksomheter har systemer som bare fungerer i IE6, og et påbud om å fjerne nettleseren kunne blitt svært kostbart for en del virksomheter.

Ministeren opplyser ikke hvilken nettleser hun selv foretrekker.

Hvilken nettleser foretrekker du, og hvorfor? Si din mening her:

SIER NEI: Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys tar et klart standpunkt mot Internet Explorer 6.0.
Bjørn Sigurdsøn/Scanpix