Plateindustrien får kritikk for sommel med å skrive kontrakter om online-distribusjon av musikk. Kritikken kom i en høring i en juridisk komité i det amerikanske senatet tirsdag. Komiteen sa også at Napsters fildelingstjeneste fortsatt bryter mot lovene om opphavsrettigheter.

Komiteens formann, Orrin G. Hatch, uttrykte frustrasjon over tiden det tar før populære sanger er tilgjengelige på nettet.

— Det tar tid å ordne opp i konkurrerende interesser, sa AOL Time Warner-sjef Richard Parsons ifølge Wall Street Journal.

Lovgiverne avviste ideen om å tvinge plateselskapene til musikksalg via nettdistributører. En slik påtvunget lisens vil kreve en forandring i amerikansk lov. Napster ønsker en forandring i lovverket for opphavsrettigheter. Når det er feil i markedet må myndighetene rydde opp, sa Napster-sjef Hank Barry.

Napster er interessert i å vurdere et samarbeid med betalingstjenesten MusicNet som ble annonsert av samarbeidpartnerne AOL Time Warner, Bertelsmann og EMI Group på mandag, sa Barry.(Origo)