— Resultatene bekrefter at vi har hatt en veldig sterk vekst i offshoredivisjonen vår hele dette året. Divisjonen har mer en doblet omsetningen sammenlignet med samme tid i fjor, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Risnes i Bergen Group.

Tallene som Bergen Group presenterte i dag viser et resultat før skatt på 19 millioner kroner i tredje kvartal. På samme tid i fjor hadde de et underskudd på 39 millioner kroner.

Comeback på Hanøytangen

Offshoredelen i Bergen Group består av verftene Rosenberg i Stavanger og Hanøytangen på Askøy.

Ifølge Risnes har særlig verftet på Hanøytangen på Askøy hatt en god utvikling etter en lengre periode med lav aktivitet.

— To ulike rigger har generert gode inntekter, i tillegg ble verftet tildelt en nytt riggprosjekt på en uke som ble gjennomført første uken i oktober. Det har vært en viktig bidragsyter til det gode resultatet, fortsetter Risnes.

Måtte permittere

Skipsbygging, som er den andre store divisjonen i selskapet, preges imidlertid av dårlige tider. Dette kvartalet gikk divisjonen med 17 millioner kroner underskudd.

Verftet ved Laksevåg har de siste månedene stått uten store oppdrag og rundt 50 verftsarbeidere av 230 ansatte er permittert.

— Vi må erkjenne at ordreboken var noe tynn på starten av dette året, og det har medført i at vi for første gang ikke har hatt noen nybyggingsaktivitet på verftet vårt i Bergen. Samtidig er de andre deler av Bergen Group som går bra, og mange av de ansatte er derfor utleid til andre prosjekter, sier han.

- Midlertidig

Ordreboken slår fast at også fjerde kvartal vil bli preget av lav aktivitet, men ifølge Risnes er dette en midlertidig periode.

— Byggingen av offshorefartøyet til Sartor Offshore er i gang, og til våren kommer skroget til Laksevåg, sier han.

Aksjekursen som hittil i år har falt 43 prosent, fikk en oppgang etter at resultatene for tredje kvartal ble lagt frem.

Bergen Group ASA

Beløp i mill. kr

Tredje kvartal

2011 2010

Driftsinntekter822 767

Driftsresultat 31 -18

Res. før skatt 19 -39