Muslimske ekstremister, med Osama bin Laden i spissen, legger krypterte fotografier og meldinger på populære nettsider og bruker dem til planlegging av angrep mot USA og allierte, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Aksjonsgruppene gjemmer kart, fotografier og instruksjoner i krypterte datafiler og meldinger i prategrupper og på nettsider, ifølge amerikanske politimyndigheter.

— Terroristgrupper som Hizbollah, Hamas og bin Ladens al Quaida støtter i økende grad operasjonene med krypteringsteknologi, sa CIA-direktør George Tenet til USA Today nylig.

USA fjernet eksportforbudet for krypteringsteknologi i fjor høst. Inntil da klassifiserte USA kryptering som militær teknologi. Landet hadde strenge regler for eksport av slik programvare.

Opphevelsen av eksportforbudet var et betydelig prestisjetap for FBI og National Security Agency, som mener krypteringsteknologien utgjør en betydelig sikkerhetstrussel mot USA. Sikkerhetsorganisasjonene frykter uforstyrret kommunikasjon blant kriminelle miljøer og terroristorganisasjoner, skrev New York Times i forbindelse med opphevelsen av eksportforbudet.

Kryptering brukes til koding av meldinger. Teknologien hindrer blant annet tyveri av kredittkortinformasjon og pengetransaksjoner i forbindelse av elektronisk handel.(Origo)