TRINE EILERTSEN

Bergens Tidende skrev om nystartede Webstep i april i fjor. De satte i gang da IT-raset begynte på verdens børser, men har ikke latt seg påvirke av bransjens frynsete rykte. Åtte måneder senere, er antall ansatte økt fra fire til 18, og pengene strømmer inn.

— Nå konkurrerer vi på timepris i Oslo-området, og merker stor pågang derfra, sier en av de fire gründerne, Rolf Helle.

Lei av mastodontene Alle som jobber i det vesle IT-selskapet har erfaring fra konsulentbransjen.

— Etter hvert blir man lei tilværelsen i de store selskapene. De viktige beslutningene tas gjerne i utlandet, og verden ser ofte annerledes ut herfra, sier Helle. Nå nyter Webstep godt av at alle konsulentene er kjent med både teknologien og kundene fra før. På kundelisten står blant andre DnB, ABB, BKK og Olsten. I Oslo har de vunnet innpass hos Telenor Mobil, og de merker at kompetansen er etterspurt i hovedstaden.

— Vi kan selge denne kompetansen for 1300 kroner timen. Oslobaserte firma selger den for mellom 1500 og 1800 kroner timen, sier Helle. Kompetansen det er snakk om, er konsulenttjenester knyttet til utvikling av e-handelsløsninger.

Webstep innser at markedet i Bergen er begrenset, ettersom de aller fleste av de store hovedkontorene finnes i Oslo.

Ofret lønningene i starten Webstep-gründerne er fornøyde med at de slipper å ha eksterne investorer sittende på skulderen nå i startfasen.

— Vi tok ikke ut lønn før vi begynte å tjene penger, og regner med å ha investert rundt 600.000 på den måten, sier Helle. Alt som ikke hører inn under kjernevirksomheten i Webstep, settes ut til andre, og Helle regner med at de sparer mye på å slippe å tenke på regnskapsførsel for eksempel.

Ambisjonene for 2001 står i stil med starten i fjor. I år regner Webstep med å omsette for 20 millioner kroner. Ytterligere åtte ansatte skal også være på plass innen årsslutt.

— Senere kan det bli nødvendig å få inn en større samarbeidspartner, men foreløpig klarer vi oss fint på egen hånd, sier en fornøyd gründer. Alle de ansatte eier andeler i selskapet.