Nå er det helt slutt på bobiler og politikontroller på Slaktehustomten. Etter 13 års saksbehandling har selskapet Sandviksboder 1 AS fått endelig godkjennelse av 45 boliger og 3500-4000 kvadratmeter næringsbygg på Slaktehustomten i Sandviken. Arbeidet starter så snart utbygger har fått på plass entreprenøren som skal utføre byggingen.

220 mill. kroner

– Alt er klart, vi hadde siste runde med fylkesmannen for tre uker siden. Nå blir det byggestart endelig, etter 13 år, sier prosjektleder Gunnar Grytaas i Sandviksboder 1.

Bak selskapet står skipsrederne i Westfal-Larsen-systemet og Magnus Helland. Kostnadsbudsjettet for Slaktejhustomten ligger på over 220 millioner kroner. Det blir tre bygg, to rene boligbygg og ett kombinert bygg med næring i første og andre etasje og boliger på toppen.

75.000 per kvadrat

Totalt vil utbyggingen av tomten være på opp mot 8000 kvadratmeter, fordelt omtrent likt mellom bolig og næring. To toppleiligheter på 200 kvadratmeter skal selges for rundt 15 millioner kroner stykket. Ellers vil leilighetsprisene variere fra de minste på 50 kvadratmeter til 2,5 millioner kroner, til de største til 15 millioner kroner. De største leilighetene vil få en kvadratmeterpris på 75.000 kroner kvadraten.

— Det er jo en fantastisk beliggenhet. Her får du mye for pengene. Prisene er ikke helt endelig, men det vil ligge fra cirka 2,5 til 15 millioner kroner, sier Grytaas.

Høy standard

Han sier det har gått mye tid, penger og ressurser på å få alle nødvendige tillatelser og å rehabilitere de gamle Slaktehus-bygningene til moderne næringslokaler. Leilighetskomplekset er sannsynligvis det eneste sentrumsnære prosjektet som kommer på mange år, mener han.

— Prosjektet vil ha en gjennomgående høy standard. Det blir garasjeplass for alle beboerne i kjelleren, veranda, heis og en felles takterasse med utsikt over Byfjorden, sier Grytaas.

I tillegg skal kaifronten opparbeides med et eget offentlig torg. Prosjektlederen sier at utbygger baserer seg på en krevende målgruppe.

- I toppskiktet

— I bergensområdet finnes det etter hvert en stor gruppe som har passert 50 år som ønsker å erstatte enebolig og hage med en moderne, lettstelt og bynær leilighet. Dette er også en gruppe som gjennom mange år har opparbeidet seg mye egenkapital og som har både vilje og evne til å investere i en ny boligform, sier han.

Eiendomsmegler Tom Jørgensen i Privatmegleren Vikebø og Jørgensen skal stå for salget av leilighetene.

— Vi har planlagt salgsstart i slutten av mai. Det er ikke mange slike leiligheter som er solgt i Bergen. Det er foreløpige priser, mye kommer jo an på hvilke kvaliteter som velges og parking, men jeg vil tro at de to dyreste absolutt ligger i toppskiktet for hva som er solgt i Bergen, sier Jørgensen.

Si din mening om prosjektet i kommentarfeltet under!

slakterhustomten.jpg