bt.no har tidligere skrevet om Babykos-gründer Ivar Søvik som er tiltalt for grovt skattesvik etter å ha skjult penger i Liechtenstein.

Ifølge Søvik ble de siste innskuddene på kontoen gjort i 1986. Da sto det rundt to millioner kroner på kontoene. Ifølge tiltalen hadde dette vokst til 20 millioner kroner i 2001. Søvik er tiltalt for grovt skattesvik ved å ha unndratt 2,7 millioner kroner fra beskatning i løpet av de siste ti årene. Strafferammen er inntil seks års fengsel.

— Det tragikomiske er at dersom jeg hadde brukt mer penger da jeg var yngre, så ville ikke dette vært en sak, sa Søvik til BT.

Fant 19 saker

Dette er en av to saker som så langt har endt med tiltale i den store etterforskningen. Den andre gjelder unndragelse av rundt 300 millioner kroner, en sak som skal for retten i Drammen.

Skatteetaten har gransket nordmenns konti i Liechtenstein etter at Tyskland fikk oversikt over 1400 utlendingers kontoforhold i skatteparadiset.

Så langt har skatteetaten funnet 46 nordmenn involvert i totalt 19 saker, opplyser etaten i en pressemelding. Skatteetaten mener at 140 millioner kroner er unndratt formuesbeskatning, i tillegg til 70 millioner i arveavgiftsgrunnlag.

313 millioner kroner er unndratt inntektsbeskatning, mener skattemyndighetene.

Henla to saker

Skatteetaten har gått videre med ni saker:

  • Tre saker er så langt anmeldt, to av dem er det tatt ut tiltale i.
  • I to saker er det ilagt tilleggsskatt eller arveavgift.
  • To saker er fortsatt under behandling.
  • To saker er henlagt.