Snoopstar er en filsøkingstjeneste som ble testet på nett tidligere denne måneden. Programmet søker etter musikk som er lastet ned via Napster, Gnutella og iMesh.

I motsetning til Napsters peer-to-peer-teknologi, som lar brukerne bytte filer, kunne ikke testversjonen av Snoopstar brukes til gjensidig filutveksling.

Programmet søkte etter nedlastbare filer, men brukerne kunne ikke tilby sine egne. I de tilfellene søket ikke gav resultater, viste tjenesten til nettbutikkene CDNow, Barnes & Noble og BOL, skriver The Standard.

Snoopstar.com ble registrert av Matthias Runte i BeCG -e-handelsavdelingen i Bertelsmann som inngikk en avtale med Napster i fjor. Snoopster.com er også registrert på Runte. BeCG eier 75 prosent av Snoopstar.com og Andreas Schmidt er direktør for begge, ifølge Net Business.

— Snoopstar er et Bertelsmann-selskap, men har ingen innvirkning på vår støtte til Napster, sier talsmann for BeCG, Alexander Adler.

— Napster kjenner ikke til Snoopstar, men forstår Bertelsmanns interesse for en slik tjeneste, sier fildelingstjenestens sjef, Hank Barry.

Snoopstars nettside viser et smilende hundefjes som logo og oppfordrer nettbrukere til å sjekke siden jevnlig for nyheter.(Origo)