Torsdag kveld slo politiet til hjemme hos en mann i slutten av 30-årene. Han ble pågrepet og siktet for grov økonomisk utroskap.

Politiet er foreløpig sparsomme med opplysninger om saken, men politiadvokat Kari Trones i hordalandspolitiets økonomiavsnitt bekrefter torsdagens aksjon.

— Han er siktet for gjennom sin opptreden å ha gjort skade for selskapet han var ansatt i. Jeg kan ikke gå i detaljer siden vi er fortsatt i en veldig tidlig fase av etterforskningen, sa Trones til bt.no fredag ettermiddag, før hun la til:

— Men vi ser alvorlig på saken.

Ble løslatt

Lørdag formiddag tok saken en ny vending, da mannen ble fremstilt for varetektsfengsling. Politiet ba om fire uker med brev- og besøksforbud samt full isolasjon, men fikk ikke medhold i Bergen tingrett.

Retten mener at det på det nåværende tidspunkt ikke er skjellig grunn til å mistenke mannen for det straffbare forholdet.

Politiet anket på stedet, men valgte senere å trekke anken.

Dermed ble den tidligere prosjektlederen løslatt.

— Siktede er lettet og glad over at han ble trodd i tingretten. Han mener at han ikke har foretatt noe straffbart overfor sin tidligere arbeidsgiver, sier mannens forsvarer, advokat Henrik Birkeland.

Han ønsket ikke å kommentere saken noe nærmere lørdag.

- Slettet informasjon

Etter det bt.no kjenner til, er noe av utgangspunktet for siktelsen følgende:

I månedsskiftet august-september sa mannen opp stillingen sin som prosjektleder i entreprenørbedriften Sotra Bygg AS.

Like før han sluttet i jobben, skal han ha hentet ut dokumenter og e-post-korrespondanse fra datamaskinen han disponerte.

Informasjonen ble så videresendt til hans egen, private e-postkonto, før den ble slettet fra arbeidsgiverens pc.

Politiet mente å kunne føre bevis for at dette ble gjort i den hensikt å skade tidligere arbeidsgiver, Sotra Bygg, men fikk altså ikke gehør i retten.

— Jeg registrerer at retten ikke er enig med oss i at det foreligger et godt nok mistankegrunnlag, og tar avgjørelsen til etterretning, sier politiadvokat Kari Trones til bt.no lørdag ettermiddag.

— Har politiet gått for hardt ut i denne saken?

— Nei, det vil jeg ikke si. Vi mente som sagt at grunnlaget for fengsling var til stede, sier Trones.

- Bakgrunn i sivilsak

Politiet opprettholder den alvorlige siktelsen mot mannen.

— Vi vil jobbe videre med etterforskningen, og skal blant annet gå grundig gjennom de beslag som er blitt gjort, sier politiadvokaten.

Torsdag og fredag ransaket politiet ble flere adresser i Sund. Politiet tok blant annet beslag i en del dokumenter, datautstyr og elektroniske lagringsmedier.

Mannen satt natt til fredag i et langt avhør hos politiet. Han stiller seg helt uforstående til siktelsen og anklagene om at han skal ha gjort noe som kan skade sin tidligere arbeidsgiver.

— Vi mener at saken egentlig handler om et sivilrettslig forhold som ikke har noe inni en straffesak å gjøre, sier den andre av mannens forsvarere, advokat Helge Hansen.

Heller ikke han vil gi ytterligere kommentarer.

Mannens tidligere arbeidsgiver, Sotra Bygg AS, har de siste månedene vært i konflikt med eiendomsselskapet Brødrene Forland, som holder til i Sund.

Tvist om 10 millioner

Sistnevnte er byggherre for et næringsbygg som er under oppføring i Sund. Sotra Bygg AS ble hyret inn som hovedentreprenør.

Bygget, med en kostnadsramme på 27 millioner kroner, skulle egentlig stått ferdig ved årsskiftet, men entreprenøren la i oktober ned arbeidet.

Bakgrunnen for byggestansen er en pengetvist som har oppstått.

Entreprenørselskapet mener de har 10 millioner kroner til gode hos byggherren for tilleggsarbeid som er blitt utført, noe byggherren bestrider.

Skal huse legekontor

Siden har konflikten syntes å være fastlåst, og begge partene har tatt advokat.

Sund kommune har signert en leieavtale for hele øverste etasje i det nye bygget. Blant annet skal det lokale legekontoret inn, samt en kommunal helsestasjon.

Konflikten har imidlertid medført at innflytting trolig vil skje først flere måneder inn i 2013.