NORSK SPILL GJØR USA-SUKSESS. Det norske spillet "Den lengste reisen" er bestselger i San Francisco og det åttende mest solgte PC-spillet hos Amazon.com i USA, skriver ITavisen.no. Anmeldere skryter hemningsløst av spillet, som har fått tittelen "The Longest Journey" på det engelskspråklige markedet. Spillet har hittil vært vanskelig for amerikanere å få fatt i, men nå ser det ut til å ta av.

— Online salget har gått kjempebra, selv om vi ikke har kunnet markedsføre det på bredere basis. Det koster veldig mange penger, sier Marit Lund, PR-ansavarlig hos produsenten Funcom.

MOBILKLAGER TIL VÆRS. Mobiltelefoner er på toppen av klagelisten hos Forbrukerrådet i Hordaland, melder Bergens Tidende. Telefoner som ikke virker, som ikke tåler regnvær, eller som er dyrere enn selgeren lover ser ut til å være vanlige problemer i vestlandsfylket.

— At det er klagene på mobiltelefoner som øker mest, skyldes nok både at salget har vært rekordstort og at det har vært drevet en aktiv og til dels aggressiv markedsføring av telefoner og abonnement, sier kontorsjef ved Forbrukerrådet i Hordaland, Anne Råheim.

NETTET DANKER UT BØKER. Internett lokker norske bibliotek-kunder, melder NRKs Petre-nyheter. Hver tredje som oppsøker et bibliotek, setter seg ned ved tastaturet i stedet for å ta veien til hyllene, viser en ny undersøkelse.

Det er rift om maskinene, og surfeinteresserte må ofte sette seg på liste dagen i forveien for å få tilgang på en maskin, sier bibliotekar Mette Digerud på det Deichmanske biblioteket i Oslo.(Origo)