TIPPESTRØM TIL UTLANDET. Norsk Tipping er fortvilet over at nordmenn legger igjen rundt 400 millioner kroner hos utenlandske spillselskaper på nettet, melder Adresseavisen. Dette er bortimot en tredobling fra 1999.

— At flere velger å spille hos utenlandske spilleselskaper, gjør at vi kan tjene mindre i framtida. Det fører naturlig nok til at de som får overskuddet til Norsk Tipping - idrett, kultur og forskning - får mindre penger, sier Atle Jensen, informasjonsrådgiver og webredaktør hos Norsk Tipping.

I løpet av våren sparker det statlige spilleselskapet i gang et prøveprosjekt på internett. I første omgang er det odds-spill norske nettbrukere får leke seg med.

FORENINGER FÅR JA TIL NETTSPILL. 10 veldedige organisasjoner har fått ja fra Justisdepartementet til å åpne pengespill på nett, melder VG. Nasjonalforeningen for folkehelsen og Den Norske Kreftforening slår seg sammen for å tilby interaktive pengespill på nettet.

— Vi har valgt å slå oss sammen slik at risikoen ved å satse på internettspill blir mindre. Vi lever jo av innsamlede midler og har ikke lyst til å bruke mange penger på utvikling av et slikt spill, sier markedssjef Jon Langballe i Nasjonalforeningen for folkehelsen. HOPPER BUKK OVER PERSONVERN. Mange nettsteder gir blaffen i varsom behandling av følsomme personopplysninger, skriver Nettavisen, som refererer til internasjonal en forbrukerundersøkelse hvor også Norge er med.

Til tross for lover og påbud kommer nettsteder i USA og EU kommer til kort når det gjelder internasjonale standarder for personvern på internett, skriver Forbrukerrådet på sine nettsider.(Origo)