SJEFEN OVERVÅKER DEG. Mer enn 350.000 norske arbeidstakeres epost overvåkes hver eneste dag, melder Adresseavisen. Det viser tall fra distributørene av overvåkingsprogramvaren. Og programvaren blir stadig mer populær hos norske sjefer.

— Dette er av våre mest etterspurte produkter. De aller fleste store bedrifter har slike programmer. Vi har flere av storbankene som kunder, i tillegg til mange av de største bedriftene i Norge, sier Gaute Fonneløp, sikkerhetskonsulent i Eterra, et selskap i Merkantildata-gruppen. Eterra har alene solgt flere hundre tusen lisenser til disse programmene, men vil ikke opplyse hvilke bedrifter som står på kundelisten.

TELENOR ÅPNER FOR INNHOLD. Telenor ønsker innholdsleverandører velkommen til sine mobile nettverk, basert på en modell som har vist seg å fungere i Japan, skriver Dagens Næringsliv. Mobilen kan dermed fylles med innhold på en helt annen måte i dag - men det vil koste, og kan bety kroken på døren for mye av dagens gratis nett-innhold. - Vi må ha en dialog med innholdsleverandørene. Det er svært viktig med norsk innhold. At innholdsleverandørene nå vil ha sin del, opplever vi som sunt. Jeg er forundret over hvor mye de har lagt ut gratis på nettet hittil. Innholdsleverandørene kan imidlertid ikke forlange å få betaling på mobil, samtidig som de legger samme informasjon gratis ut på nettet, sier strategidirektør Erik Nord i Telenor.

BI REFSER NETTBANKER. For lang nedlastningstid, dårlige tilbakemeldinger og for likt innhold, er BIs nedslående dom over 134 norske nettbanker. Norske banker holder et lavt nivå på nettet, vurdert etter tilbud, tilgjengelighet, service og brukervennlighet, skriver Computerworld.

— Enten har de altfor mye på nettsiden, og da blir nedlastingstiden for brukeren for lang, eller så utnytter de ikke muligheten internett gir til å informere kundene. Dette gjelder samtlige banker generelt sett, men dårligst stilt er de lokale nettbankene, sier forskningsleder for undersøkelsen, amanuensis Ragnvald Sannes. (Origo)