LILLEBROR SER DEG. Godt over 100.000 kameraer følger dine bevegelser i Norge, melder Adresseavisen. Og blir du ikke festet til videobånd, følger en vaktmann deg med øynene. Datatilsynet er svært kritisk til trenden.

— Bare i Oslo er det uhorvelige mange kameraer rundt omkring. Vi mener at det er et problem. Spørsmålet er om befolkningen synes det er greit. Jeg vet ikke om så mange tenker på det, men jeg tviler på at folk synes det er greit å bli overvåket for hvert skritt de tar ute på gata. Vi får en overskuddsinformasjon som ikke er bra her, sier Anne Nyeggen i Datatilsynet.

KOMMUNENE KREVER NETT-STANDARD. Staten og Kommunenes Sentralforbund forstår ikke kommunenes behov for nettløsninger, hevder nettredaktør Raimond Oseland i Kristiansand kommune ovenfor Kommunal Rapport. Kristiansand skal etablere en intranettløsning som i neste omgang skal danne grunnlaget for et forbedret nettilbud, men kommunen sier det er et problem at det ikke finnes en klar standard for hvordan verktøyene skal fungere for å tilfredsstille kommunens behov.

— Dette bruker kommunen mye tid på å forklare, og Kristiansand er neppe alene, sier Oseland. Han ønsker at KS og Forvaltningsnett sammen kunne laget en kravspesifikasjon, som kunne tilpasses hver enkelt kommune.

GULE SIDER KRANGLER PÅ NETT. Telenors «Gule Sider» på nettet er langtfra så praktisk og fleksibel i bruk som selskapet liker å gi inntrykk av, skriver Nettavisen. Velkjente bedrifter er godt skjult og er svært lite fleksibel og krever pinlig nøyaktighet fra brukeren.

— Vi mener Gule Sider er fullt ut brukbar, men innser at tjenesten er lite fleksibel. Den gir ikke rom for skrivefeil, slik telefonkatalogens hvite sider på nettet gjør. Dette er ting vi arbeider med og i løpet av våren vil det komme løsninger som gjør Gule Sider mer anvendelig, sier informasjonskonsulent Willy Marthinsen i Telenor Media.(Origo)