Det opplyser Morten Ørn, stasjonssjef ved Bergen Sør politistasjon til BT onsdag kveld.

Han ønsker ikke å uttale seg om den pågående etterforskningen mot en 60 år gammel mann, som er siktet for menneskehandel, etter politiets aksjon tirsdag kveld.

— Vi har etterforsket forholdene rundt selve boligen. Det er på det rene at leiekontrakten utløp 30. juni, og huseier ønsker at beboerne skal ut snarest. Men det er ikke politiets oppgave å kaste dem ut, sier Ørn.

- Har det vanskelig

Han synes saken er vanskelig å håndtere.

— Det er en grunn til at beboerne er her i Norge. Hadde de hatt det bedre i hjemlandet, ville de neppe ha kommet hit. Det er mennesker som har det vanskelig, sier Ørn.

Fanapolitiet har flere ganger vært inne i boligen.

— Forholdene var ryddige og greie, men våre kontroller tydet altså på at det var sengeplass til svært mange mennesker der. Det i seg selv er ingen selvstendig stengingsgrunn. Brannvesenets kontroll har også vist at det ikke er fare for brann selv om det bor mange på adressen, sier Ørn.

Reitan samarbeider med politiet

Han forteller også at BKK har sjekket det elektriske anlegget, som ble funnet i orden.

Hva som skjer videre med beboerne er usikkert. Tirsdag fikk BT opplyst fra Reitan Eiendom at de ville få beboerne ut av boligen, men samtidig forsøke å hjelpe dem med ny bolig. Boligen eies av Paradis lokalsenter AS, som igjen eies av Wahl Eiendom og Rema Eiendom Vest. Reitan Eiendom eier 46 prosent av Rema Eiendom Vest i Bergen. Flere av de andre aksjonærene er Rema-kjøpmenn i bergensområdet.

— Dette er en svært alvorlig sak. Vi samarbeider med politiet, sier Solfrid Flateby, kommunikasjonsdirektør i Reitan-gruppen til BT.

Avhøres torsdag

Onsdag ettermiddag var vi i kontakt med flere av beboerne i huset. De ønsket ikke å uttale seg om saken. Steinar Yndestad er den siktede mannens forsvarer. Han sier til BT at mannen ikke er avhørt.

— Det skjer torsdag, kommenterer Yndestad.

Paradis lokalsenter har de siste årene kjøpt opp fem eiendommer i Paradis-området. En av dem er boligen som politiet aksjonerte mot.

Vil bygge senter

BT får opplyst at selskapet, som eies av Rema Eiendom Vest og Wahl Eiendom, eier 8,5 mål i området. Målet er å bygge et senter med forretning, kontor og boliger. I påvente av at reguleringsplan skal bli godkjent har selskapet leid ut boligene midlertidig, blant annet til kunstnere, Montessoriskolen og østeuropeiske leietakere.

Inntil nylig var det Rema Eiendom Vest og Nymo & Sundal Eiendom som eide Paradis lokalsenter, men Nymo & Sundal solgte sin del til Wahl Eiendom.

Atle Sundal hadde kontakten med leietakeren og forteller ar husleien er blitt punktlig betalt, men han har mottatt klagerfra naboer og bekymringsmeldinger fra politiet.

— Vi har fått melding om at det har oppholdt seg mange i boligen. Jeg harselv vært der og tatt dette opp med leietaker. De har lovet at ting skulle blibedre. Vi hadde ikke grunn til å foreta oss noe, men vi ville heller ikkeforlenge leieavtalen, sier Sundal.

BT var i kontakt med flere av beboerne onsdag, men de ville ikke kommentere saken.