Lensmannskontoret på Stord skal snart på flyttefot. De skal ut fra sine sentrale lokaler i Leirvik til et nybygg som skal reises på Vabakken like utenfor Leirvik sentrum.

I dag holder Statens vegvesen til på den aktuelle tomten ved E39, men lokalene er gamle og slitte. Den eksisterende veistasjonen skal rives, og et nytt bygg skal opp. Forhåpentlig blir det byggestart rundt årsskiftet 2012/2013, heter det i en pressemelding fra Statsbygg.

— Det nye bygget skal samlokalisere de to etatene med et felles publikumsmottak og andre felles fasiliteter. Kommunen er positivt innstilt til sammenslåingen, sier prosjektleder Thore Haugen i Statsbygg.

Bygget blir på tre etasjer og med et areal på 2700 kvadratmeter. Det blir 60 kontorplasser i bygget. Vegvesenet skal ha en tredjedel og politiet to tredjedeler. Det er Rambøll som er arkitekt på skisseprosjektet.

— Vi er nå i slutten av skisseprosjektfasen og er i prosessen med å få utarbeidet husleieavtale med både politiet og Statens vegvesen. Kundene har vært engasjerte og delaktige i både programfasen og skisseprosjektfasen da det har vært viktig for begge brukere at logistikk og planløsning blir tilpasset deres behov. Bygget er planlagt for fremtiden med muligheter for utvidelse, forteller Haugen i Statsbygg, region vest.

Dermed blir både politi, Vegvesen og brannstasjon lokalisert i samme område.

Si din mening i kommentarfeltet under!