Ivrige spillere på verdens markedsledende spillkonsoll, PlayStation2, kan snart kutte navlestrengen til PCen fullstendig, håper produsenten Sony. I juli vil amerikanske PS2-eiere kunne plugge spillmaskinen på nettet for å utfordre andre spillere til dyst på direkten.

Konsernets internettavdeling, Sony Communication Network, samarbeider med modem-produsenten Omron for å knytte brukerne til konsernets So-net-aksesstjeneste.

Sony satser på nettspill i hard konkurranse med blant annet norske Funcom og deres "Anarchy Online", som lanseres om kun kort tid. Sonys salgssuksess "Everquest" er et fantasy-rollespill som på høyden har inntil drøyt 80.000 brukere på samme tid, melder nyhetsbyrået Bloomberg. Så langt har spillet av åpenbare grunner bare vært tilgjengelig på PC.

Neste måned markerer også startskuddet for Sonys tilbud om eksterne harddisker til amerikanske PS2-brukere. Dermed kan spillerne lagre musikkfiler og annet nedlastet materiale på sine konsoller.

Norge må vente Norske PS2-entusiaster må imidlertid vente.

— Dette er et tilbud som introduseres på det amerikanske markedet i første omgang. Planene i Europa er ennå ikke konkretisert, sier commercial director Espen Tollefsen i den norske PS2-importøren Egmont Interactive til nyhetsbyrået Origo.

Tollefsen ønsker ikke si noe konkret om når de nye tjenestene kommer på det norske markedet eller hva prisene blir.

Mer film og musikk Programvareselskapet RealNetworks skal også sørge for at det blir mer film og musikk på Sonys spillkonsoll. Reals medie-teknologi skal bli en del av PS2-programvaren. Programvaren RealPlayer er blant de ledende for nedlastning av audio og video på hjemme-PCen. Programmet gjør at PlayStation 2-brukere kan inkludere ferske videoklipp i spill eller for eksempel se forhåndsvisninger av nye filmer.

Sony knytter også PS2 tettere til verdens ledende aksessleverandør, AOL. Samarbeidet allierer to av Microsofts største konkurrenter foran programvareselskapets lansering av spillkonsollen Xbox i høst.

Etter planen skal AOL tilgjengeliggjøre programmer som direktemeldinger, chat- og eposttjenester for brukere av PS2, slik at disse kan benytte tjenestene mens de spiller spill.(Origo)