Prisen deles ut av Bergen Næringsråd i samarbeid Grieg Gruppen til en kvinnelig leder på vei oppover.

Ormevik ble ansatt i det britiske oljeselskapet BP i 2010. Her fikk hun ansvar for driftsorganisasjonens oppfølging på byggingen av produksjonsskipet Skarv. I dag er hun plattformsjef om bord.

— Noe riktig må jeg har gjort, sier en overveldet prisvinner. Hun setter også pris på at det er en representant fra olje- og gassnæringen som får prisen. - For den bransjen er veldig viktig for denne regionen, sier Ormevik.

Styreleder for NCE Subsea

Plattformsjefen er utdannet ved NTNU og BI, og har erfaring innen operativ, administrativ og strategisk ledelse i flere internasjonale bedrifter. Hun er også styreleder i NCE Subsea.

Ifølge juryen har Ormevik utmerket seg med sin tydelige innkluderende lederstil, og en naturlig autoritet som stillingen krever.

Vinneren har et sterkt samfunnsengasjement og er spesielt opptatt av å bidra til kompetansebygging og utvikling av næringsklynger.

Etter byens skytshelgen

Prisen skal være en motivasjon for å få flere kvinner inn i ledende posisjoner og sikre et mangfold i næringslivet på ledernivå. Prisen kalles Sunniva etter Bergens skytshelgen St. Sunniva.

Det er femtende gangen prisen deles ut i år.

De tre foregående år er det; Kathleen Mathisen, Veslemøy Tvedt Fredriksen og Linn Cecilie Moholt som har vunnet prisen.