Den store platebutikk-kjeden Tower Records og de amerikanske organisasjonene Consumer Electronics Association (CEA) og National Association of Recording Merchandisers (NARM) støtter Napster i kampen mot plateindustrien. Partnerskapet mener plateindustrien har for store konkurransefortrinn når det gjelder distribusjon av digital musikk. Butikksammenslutningen angriper musikkindustrien for brudd på forbrukerrettigheter og god forretningsskikk.

— Musikkforhandlerne vil ikke stenges ute fra internett. Vi tror alt snakket om beskyttelse av opphavsrettigheter er et skalkeskjul for planer om å kutte musikkforhandlerne ut av næringskjeden, sier visepresident i Tower Records, Mike Ferrace, ifølge Wired News.

Utspillet kom kort tid etter at formannen for den pågående senatshøringen om opphavsrettigheter, senator Orrin Hatch, gikk bort fra sin tidligere støtte til Napster. Han var tidligere en tilhenger av tanken om å tvinge plateselskapene til distribusjon av musikk på nett. Napster ønsker en forandring i lovverket for opphavsrettigheter. Når det er feil i markedet må myndighetene rydde opp, sa Napster-sjef Hank Barry.

Napster vurderer gjerne et samarbeid med betalingstjenesten MusicNet, som ble annonsert av samarbeidspartnerne AOL Time Warner, Bertelsmann og EMI Group mandag.(Origo)