Hotellrommene vil komme i 3. og 4.etasje i børsbygget, over Frescohallen, og i 3.,4. og 5 etasje i bygget over den gamle banksalen. Og det er ikke noe enkelt bed and breakfast-opplegg det satses på.

— Nei, med den beliggenheten og de ærverdige byggene må vi ha bra standard. Noen av rommene vil bli veldig store og med utsikt, mens andre vil bli mindre. Det blir ikke noe konferansehotell. Vi skal bygge et kvalitetshotell for forretningsreisende og turister, sier Tore Odfjell i Odfjell Eiendom.

Banksalen blir klesbutikk

Det legges opp til en viss samdrift med restaurantene i Matbørsen, og det som kommer i banksalen og det gamle bankhvelvet. Her jobbes det med flere alternativer.

— I banksalen blir det mest sannsynlig én stor klesbutikk. I bankhvelvet er det mulig å tenke seg forskjellige former for drift. En scene er noe av det som vurderes, røper Odfjell.

For små vinduer for Zara

Den gamle banksalen er på rundt 1000 kvadratmeter, og blir dermed et av de største butikklokalene på ett plan i området rundt Torgalmenningen. Butikkjeden Zara har allerede vært og inspisert lokalene, men har meldt pass fordi vindusflatene er for små. Per i dag er det ingen planer om å åpne en Zara-butikk i Bergen, opplyser Inditex, selskapet som eier butikkjeden.

— Å gjøre noe med fasadene er overhodet ikke aktuelt. Det er jo et gammelt og lukket bankbygg, sier Odfjell, som mener at utseende både er et pluss og et minus.

- Flott og synlig

— På den ene siden setter vindusflatene og inngangspartiet klare begrensinger. På den andre siden er bygget veldig synlig, og veldig flott. Når du kommer gående over Torgalmenningen og ser at det er lys og liv i vinduene, tror jeg du får lyst til å gå inn.

Ting tar tid

Det er snart fire og et halvt år siden Odfjell Eiendom kjøpte Torgalmenningen 2, sammen med Teigland Eiendom og JO Odfjell. Arbeidet med å utvikle kvartalet har tatt lenger tid enn Tore Odfjell opprinnelig så for seg.

— Vi sendte byggesøknad på hotellet i januar, men har fått beskjed om at søknaden ikke vil bli behandlet før over sommeren, sier han.