Napsters brukere anvender kryptering av filnavn etter at tjenesten startet utluking av musikkfiler på ordre fra plateselskapene. Koden er meget enkel å knekke, men loven om opphavsrettigheter forbyr systematisk bruk av dekryptering. The Digital Millennium Copyright Act forbyr reversering av krypteringsmetoder.

— Den eneste måten Napster kan fjerne de krypterte filene på er å ta dem manuelt - en for en, sier sjef for fildelingstjenesten Aimster, Johnny Deep, til National Post.

Det canadiske firmaet PulseNewMedia sier at 20.000 versjoner av krypteringsprogrammet er lastet ned fra deres hjemmesider.

Verdens største plateselskaper gikk til erstatningssøksmål mot Napster i 1999. Plateselskapene hevder nettstedet frarøver eierne inntekter av musikken som distribueres. Musikkindustrien regner med årlige tap i milliardklassen.

Napster mener fildelingstjenesten er lovlig ikke-kommersiell aktivitet på linje med venner som låner plater av hverandre. Napster hevder også at tjenesten fremmer musikksalg, fordi mange kjøper musikk i plateforretninger etter at de har lastet ned filer.

Nettstedet viser blant annet til Dave Matthews Band, som nylig toppet Billboard-listen i sin debutuke, til tross for at singelen "I did It" hadde vært tilgjengelig på Napster i en lengre periode.(Origo)