I en pressemelding på nettstedets hjemmeside heter det at svensk politi onsdag morgen dukket opp med ransakelsesordre i lokalene der serverne sto. Politiet fikk tilgang til serverne der nettstedet lå lagret, og tok beslag for å sikre bevis.

Tre personer på henholdsvis 22, 24 og 28 år ble pågrepet og tatt med til avhør i løpet av dagen, ifølge en pressemelding fra politiet i Stockholm.

Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT ble det gjennomført razzia på et titall andre steder i Sverige, blant annet i boliger og bedrifter, for å sikre ytterligere bevis.

– De mistenkte er ikke personer som laster ned filer, men personer som har innflytelse på hjemmesiden, sier polititalsmann Ulf Göranzon.

De tre pågrepne personene ble onsdag ettermiddag løslatt etter avhør.

Til sammen rundt 50 polititjenestemenn deltok i razziaene onsdag.

Opphavsrett Politiet aksjonerte med grunnlag i mistanke om at nettstedet har brutt eller bidratt til å bryte opphavsrettighetsloven.

Nettstedets servere sto plassert hos selskapet Rix|Port80, som leier ut serverplass til en rekke bedrifter og organisasjoner både i Sverige og i utlandet.

De ansvarlige bak selve nettstedet The Pirate Bay har flere ganger offentlig uttalt at de ikke driver med ulovlig virksomhet, og har tidligere latterliggjort krav fra underholdningsindustrien i USA om å stenge nettstedet.

The Pirate Bay er basert på bittorrent-teknologien og er blant verdens mest populære nettsteder for å søke etter film, musikk, TV-programmer, spill og dataprogrammer som ligger lagret lokalt på brukernes egne datamaskiner.

Hollywood jubler Den svenske film— og musikkbransjens opphavsrettsorganisasjon Antipiratbyrån har politianmeldt The Pirate Bay for brudd på opphavsretten.

Underholdningsbransjen i Hollywood jublet onsdag kveld etter å ha fått servert nyheten fra Sverige.

Filmbransjens organisasjon MPAA (The Motion Picture Association of America) hevder ifølge nyhetsbyrået AFP at svensk politi gikk til aksjon etter påtrykk fra MPAA i november 2004.

– Razziaene i Sverige er en påminnelse til pirater verden over om at det ikke finnes noen trygg havn for opphavsrettstyver på internett, sier administrerende direktør Dan Glickman i MPAA.

– Politiet er blitt lurt Fildelernes egen interesseorganisasjon Piratbyrån mistet sin egen server i kjølvannet av politiaksjonen onsdag, fordi serveren delte nettadresse sammen med samme server som The Pirate Bay holdt til på.

Presseansvarlig Tobias Andersson i Piratbyrån tror politiet har blitt lurt av Antipiratbyråns anmeldelse.

– De tror at det finnes opphavsrettsbeskyttet materiale på våre og The Pirate Bays servere. Det er helt feil, sier han.

Andersson ser ikke på stengningen av nettstedet som et stort tilbakeslag for fildelerne. Han peker på at det snart dukker opp nye nettsteder med samme innhold igjen.

The Pirate Bay ble etablert i 2004 og har flere millioner brukere. Nettstedet er også svært populært blant norske nettbrukere som leter etter film, musikk, spill og programmer.