Den nye versjon 5 av operativsystemet iOS ble lagt ut for nedlasting for iPad, iPhone og iPod Touch midt i oktober. For en drøy uke siden kom også Apple siste og oppgraderte iPhone 4S — også den med iOS5.

Det nye meldingssystemet må aller først aktiveres i telefonen. Deretter vil det automatisk bli aktivert en iMessage-melding hver gang du prøver å sende en SMS til en kontakt - som også er iMessage-bruker, skriver Aftenposten.no.

Blå iMessage - grønn SMS

Når du velger vedkommende kontakt, som du ikke trenger å ha andre kontaktdata til enn mobilnummeret, svitsjer «send»-knappen fra å være grønn for SMS - til blå for iMessage.

I tillegg står det til å begynne med «iMessage» med lys grå skrift i vinduet for meldingstekst.

Sendes til alle iOS-enheter

Systemet er også såpass finurlig - at om mottageren er bruker av flere iOS-enheter - kanskje en iPad - og til og med en iPod touch i tillegg til iPhonen – går meldingen til alle disse enhetene - du trenger med andre ord ikke vite hvilken dings mottageren for øyeblikket har nærmest for hånd.

Men - det er også et lite MEN her - et men som kan bli ganske stort om avsender og mottager ikke har tenkt seg helt om.

Man kan nemlig ende opp med å sende en personlig beskjed, som kun var ment for én mottager, til hele vedkommendes familie.

Ikke til rett dings

I verste fall - kan for eksempel en elskerinne komme til å sende en juicy melding - ment for Mr. Kjeggoggrei som jobber sent, men så dukker den også opp hos Fru Strert som sitter hjemme og surfer med ektemannens eller familiens iPad.

I og med at en iMessage-melding altså går til alle iOS-enheter – og disse bare har én brukerkonto, er det fort gjort at meldingene havner både her og der.

Ikke som SMS - selv med mobilnummer

Hvis man imidlertid er klar over problemstillingen og ønsker å aktivt velge SMS i stedet for iMessage, kan dette ikke gjøres med et enkelt valg i meldingsprogrammet – da må du ut og inn i innstillinger – og slå av iMessage.

Er man klar over disse små utfordringene - er iMessage utvilsomt et fin-fint verktøy. (Se fordeler og ulemper i faktabiten til høyre).

Si din mening i kommentarfeltet under!