— DET BLIR 1895 kroner for den.

Kjekk og grei står ekspeditøren foran meg med minnekortet jeg hadde planlagt til min siste elektroniske nyvinning, 1895 for et minnekort jeg vet skal koste rundt en tusing.

— Det var da voldsomt dyrt, prøver jeg meg.

  • Nei da, det er det de koster. Fremdeles like kjekk og uinteressert.

Før jeg gikk ut, var jeg innom prisguide.hardware.no der man finner en oversikt over priser på nesten hva det skal være innen data og småelektronikk. Det minnekortet koster en tusenlapp, eller faktisk mindre.

— Jeg har sjekket litt rundt, og disse kortene koster om lag tusen kroner, ikke nesten to tusen. Har dere en gammel pris, kanskje?

Fremdeles i vennligmodus.

Inn fra venstre kommer kavaleriet til ekspeditøren. En breial kar som hittil bare har overhørt samtalen.

— Nei da, du blander sammen forskjellige minnekort.

Herlig ydmykende og bedrevitende. Jeg vet ikke hva jeg snakker om, det er nok best jeg bare betaler og går.

— Nei, det gjør jeg ikke, dette kortet koster under tusen kroner i alle nettbutikkene, dere kan jo ikke ta dobbel pris?

Litt amprere nå.

— Det er ikke samme kortet, du roter.

Den butikken kommer aldri til å se meg igjen.

ET PAR BUTIKKER SENERE fikk jeg nesten samme prisen, reagerte på den, og nok en gang kom en annen ekspeditør til unnsetning, men denne gangen omvendt. Prisen var gammel.

— Minnekort raser i pris hele tiden, forklarte hjelperen, - men vi setter jo prisen når vi tar ting inn, og det er ikke alltid den blir oppdatert.

SJEKK PRISENE på tilleggsutstyr, det er vanvittige eksempler på prisforskjeller her, og veldig lett å glemme. Nevnte nettside er meget god, men flere leverer prisguider som gir gode pekepinner før man går inn i butikken. Blir du behandlet dårlig, si det til alle du kjenner og kom aldri tilbake.

Problemet er at man fort slipper opp for butikker.