EINAR H. SPANG einar.spang@bt.no

Digital-TV gir dem førsteklasses kvalitet og et eventyrlig programtilbud. De ligger nå også i fremste klasse når det gjelder mottaksutstyr. Siste nytt er en mottaker med harddisk som kan lagre 15 timer TV-program.

Nokia har lansert det som blir forsmaken på en helt ny type digital medieterminal for de flere hundre tusen som bruker satellitt-tv.

Den nye terminalen, som vil være å finne i butikkene fra månedsskiftet, har innebygget harddisk, slik at du kan lagre inntil femten timer med TV-program eller musikk fra satellittsendingene. Den har i tillegg en spesiell funksjon som gjør at om du må avbryte TV-tittingen, kan den lagre mens du er borte og starte avspilling fra det stedet du aktiverte da du måtte gå.

Ifølge Otto Kaufmann, produktsjef for satellittutstyr hos Nokia er dette en liten smakebit på hva vi vil få av funksjoner på mottakere.

Internett fra årsskiftet – Vi holder på med en ny terminal, som kommer fra begynnelsen av neste år. Det er en mediaterminal, der du også kan kjøre internett gjennom satellittmottakeren, sier han til Bergens Tidende.

Terminalen som nå lanseres vil ha en butikkpris på rundt 6000 kroner, før eventuell reduksjon som følge av at du inngår abonnementsavtale med programleverandør.

Den nye terminalen vil ha et operativsystem som gjør det mulig å takle spesialtilbud fra begge de store programleverandørene, og den gir ingen begrensning i å kunne ta ned gratistilbud utenom de store leverandørenes pakker.

«Gaver» som ektepakt Mange har i det siste fått tilbud om å få låne en digital satellittmottaker gratis i ett år av programleverandøren. De vil bli kvitt de gamle analoge kanalene fortest mulig, og ønsker å binde deg til sitt programtilbud.

Å motta en slik mottaker er i realiteten som å gifte seg med programleverandøren. Dersom du skal ha valgfrihet i fremtiden er det viktig å forsikre seg om at man kjøper en «åpen» mottaker som kan brukes på flere systemer og som ikke sperrer for mottak av andre enn en leverandørs programmer.