— Monica-daten min har vært vellykket. Vi kjenner hverandre, vi snakker sammen, og vi stoler på hverandre, sier ordføreren i Stavanger, Leif Johan Sevland.

Vindkraft

Fredag ble de enige, ikke bare om intens lobbyvirksomhet for fergefri vei mellom byene, men også et prosjekt der fornybar energi settes i fokus. Og det er vindraft de snakker om.

— Den maritime kompetansen og offshorevirksomheten gir denne delen av Norge et godt utgangspunkt for utnytting av vindkraft til havs, sier Jan Soppeland i det interkommunale næringsselskapet Greater Stavanger.

Til Boston for å lære Han får full støtte av sin kollega Asbjørn Algrøy i Business Region Bergen. Går de sammen, har de et solid forskningsmiljø og industrielt miljø å bygge på.

Han mener at Norge er gigant på vannkraft, men lilleputt på vindkraft.

I utkastet til prosjekt vil han sende våre beste ut for å lære av verdens beste. De beste i verden møter man lettest i Boston, USA. Der har prosjektplanleggerne etablert forbindelse med universitets- og forskningsmiljøet, og dit vil de reise.

Trekant

De to vestlandske storbylederne Mæland og Sevland stoler såpass på hverandre at de også vil invitere Kristiansand inn i prosjektet. I prosjektskissen inngår samlinger i de tre kystbyene.

— Vi vil bygge ekspertisen i dette området samme til en klynge, eller cluster, som amerikanerne sier. Sammen står vi sterkere, og kan lettere tiltrekke oss de store investeringene som helt sikkert kommer i denne sektoren, sier Soppeland.

— Verden har glupsk appetitt på fornybar energi, og forbrukerne har betalingsvilje, sier Stavangerordføreren, i spranget for å ta Bybanen halvveis til Flesland.

— En slik bane vil vi også ha!