— Det tok ganske lang tid før det gikk opp for meg. Jeg tror det hadde vært lettere å skjønne om jeg vant 2,8 millioner kroner. Da kan en forestille seg et fint hus, bil og en skikkelig ferie, så er pengene brukt opp. Det er noe annet med 35 millioner, sa Vik i et intervju med Bergens Tidende i vår.

24-åringen som var student med deltidsjobb i dagligvarebutikk delte ut millioner til familien, og investerte i eiendom. Selv brukte han flere millioner på leilighet, bil og båt.

På likningen står Vik oppført med 13,7 millioner kroner i formue. Inntekten var bare 115.000 kroner, siden lottogevinsten var skattefri.

Det lyktes ikke Bergens Tidende å komme i kontakt med Vik fredag.

De fleste på listen over unge rikinger har formue og inntekt fra familieselskaper. Her er både kjente bergensnavn og innflyttede studenter.

Noen har også skapt verdiene selv. Henrik Lie-Nielsenvar tenåring da han var med på å starte et av selskapene som senere ble Reaktor.

I dag er han 28 år gammel og eier 28,6 prosent av et selskap som har 70 ansatte. I tillegg er han involvert i en rekke andre foretak. Lie-Nielsen er oppført med 3,6 millioner i likningsinntekt og 3,8 millioner kroner i formue.

HAR INVESTERT: Pengene fra lottopremien har Øyvind Vik investert iblant annet eiendom.
Marit Holm