• OSEANA: Os sin stolthet sliter med økonomien.

    FOTO: VEGAR VALDE

Oseana i pengetrøbbel

Per Grieg vil ikke betale mer for kulturhuset.

Os kommune kan ikke lenger regne med å få driftsstøtte til kulturhuset Oseana, sier skipsreder Per Grieg sr. til Dagens Næringsliv.

- Vi har i utgangspunktet satt strek, sier Grieg.

Har gitt 70 millioner

De siste to årene har Grieg Foundation bidratt med fem millioner kroner i driftsmidler, i tillegg til de 65 millionene skipsrederen ga til byggingen av huset, forteller DN. Nå må Os kommune selv finansiere 1,5 millioner i året, eventuelt finne andre inntektskilder.

Les også

- Vi må ta en ny runde med private sponsorer. Det blir nok verre å få dem til å støtte ordinær drift. da blir det nok heller til at de støtter enkeltforestillinger og prosjekter, sier ordfører Terje Søviknes (Frp), som er styreleder i Oseana.

- Feilslått

Kulturhuset gikk med 1,6 millioner kroner i underskudd i fjor.

- Oseana er et eksempel på feilslått kulturpolitikk. Søviknes vil skape et bilde av at kulturhuset lønner seg, mens kommunen i realiteten lker støtten hvert år for å holde driften ved like, sier Glenn Erik Haugland (V), varamedlem i styret og komponist.

Oseana kostet 235 millioner kroner, og ble kåret til Årets Bygg i Norge 2011.

Les også:

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Økonomi